Επιμένει ο Ερντογάν: Σουηδία και Φινλανδία προστατεύουν τρομοκράτες

Επιμένει ο Ερντογάν: Σουηδία και Φινλανδία προστατεύουν τρομοκράτες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν @Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP

Σταθερό, προσώρας, το όχι του Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προς το παρόν κανένα λόγο να αλλάξει στάση στο ζήτημα της άμεσης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις οι οποίες εδράζονται στην επιχειρηματολογία ότι οι δύο χώρες της Σκανδιναβίας ουσιαστικά ανέχονται “τρομοκρατικές οργανώσεις” όπως “βαφτίζει” το PKK και το YPG.

“Το εύρος της μάχης κατά της τρομοκρατίας είναι πολύ μεγάλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το PKK και το YPG είναι οργανώσεις τρομοκρατικές. Αλλά ακόμα και τώρα η Δύση τις καλύπτει, τις δίνει περιθώρια για διαπραγματεύσεις. Στη Φινλανδία οι οργανώσεις αυτές πραγματοποιούν διαδηλώσεις. Τα έχουμε ξανά και ξανά στις κυβερνήσεις, έχουμε παρουσιάσει έγγραφα, οι οργανώσεις αυτές έχουν διαπράξει εγκλήματα. Και δεν μας παραδίδουν τους τρομοκράτες” τόνισε αρχικά ο Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Για τη διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τόνισε ότι “τις συνομιλίες θα τις συνεχίσουμε με όλους. Και με τον κύριο Στόλντενμπεργκ. Αλλά το λέμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Εχουμε στοχεία που αποδεικνύουν την τρομοκρατική δράση των οργανώσεων αυτών. Το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός ασφάλειας. Αποδέχεται το ΝΑΤΟ τρομοκρατικές οργανώσεις; Εμείς λέμε όχι, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές στους κόλπους του ΝΑΤΟ τέτοιες οργανώσεις”.

Κοντολογίς, μέχρι να πάρει αυτό που θέλει ο Ερντογάν θα επιμένει σ’ αυτή τη ρητορική…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα