Επιστροφή του εφιάλτη στη Βρετανία

default image

Απαγόρευση των εξαγωγών κρέατος και των παραγώγων του αποφάσισε η Βρετανία, μετά τον εντοπισμό εστίας αφθώδους πυρετού

Ανησυχία προκάλεσε στη Βρετανία το κρούσμα αφθώδους πυρετού που επιβεβαιώθηκε σε μια φάρμα στο Σάρει, νοτιο-δυτικά του Λονδίνου. Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γκόρντον Μπράουν, που επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενώ αποφασίστηκε η απαγόρευση εξαγωγών κρεάτων και γάλατος, ως πρώτο μέτρο. Παράλληλα, επιβλήθηκε απαγόρευση των μετακινήσεων των μηρυκαστικών και των χοίρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο αγροτικός κόσμος της Βρετανίας φοβάται την επανάληψη της κρίσης του αφθώδους πυρετού που συγκλόνισε τη χώρα το 2001.

Ολα τα ζώα του αγροκτήματος, όπου εντοπίστηκε ο αφθώδης πυρετός θα θανατωθούν και έχει τεθεί προσωρινή ζώνη αποκλεισμού ακτίνας ενός χιλιομέτρου γύρω από το αγρόκτημα, ζώνη προστασίας τριών χιλιομέτρων και ζώνη επιτήρησης δέκα χιλιομέτρων.

Την απαγόρευση εισαγωγής κρέατος από τη Βρετανία αναμένεται να αποφασίσει τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση.

(Πηγή: ΑΠΕ, BBC)



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα