Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο. Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο. Ένας νεκρός και έξι τραυματίες
Police officers secure the area after a knife attack at a supermarket in Hamburg, Germany, Friday, July 28, 2017. German police say one person died and several people suffered stab wounds. (Paul Weidenbaum/dpa via AP) AP

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο. Οι αρχές συνέλαβαν έναν 26χρονο ο οποίος είναι γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι ακόμη τραυματίστηκαν σε σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία), σε μια επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Police officers secure the area after a knife attack at a supermarket in Hamburg, Germany, Friday, July 28, 2017. German police say one person died and several people suffered stab wounds. (Markus Scholz/dpa via AP) AP

«Δεν διαθέτουμε προς το παρόν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρα του δράστη και τον αριθμό των τραυματιών», επισήμανε αρχικά αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο δράστης «εισήλθε σε ένα σούπερ μάρκετ και άρχισε ξαφνικά να επιτίθεται στους πελάτες» πρόσθεσε.

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στον ιστότοπό της μια φωτογραφία του δράστη, με το κεφάλι του καλυμμένο με μια λευκή σακούλα ενώ είναι γεμάτος από αίματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), λίγο πριν την επίθεση.

An elderly woman is accompanied by a firefighter after a knife attack at a supermarket in Hamburg, Germany, 28 July 2017. German police say one person died after a man with a knife attacked several people. The attacker was arrested. (Paul Weidenbaum/dpa via AP) AP

 

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες τον καταδίωξαν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία.

«Πρόκειται για μια επίθεση που διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο. Οι πρώτες πληροφορίες, που ανέφεραν τη ληστεία ως πιθανό κίνητρο, δεν επιβεβαιώνονται» σημείωσε η αστυνομία του Αμβούργου σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.


Τα στοιχεία του δράστη

Σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 26χρονος άνδρας γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως έγινε γνωστό -αργά το βράδυ της Παρασκευής- από την τοπική αστυνομία, που επισήμανε ότι συνεχίζει τις έρευνες για να καθορίσει την τωρινή του υπηκοότητα.

Οι αρχές επίσης αναθεώρησαν τον απολογισμό της επίθεσης που διαπράχθηκε το απόγευμα σε μια εμπορική συνοικία της πόλης: εκτός του ενός νεκρού, συνολικά έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

(Φωτό: Paul Weidenbaum/dpa via AP,  Markus Scholz/dpa via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα