Επίθεση σε σχολείο στο Νέο Μεξικό: Ο δράστης υποδύθηκε τον μαθητή

Aztec High School is shown in Aztec, N.M., Thursday, Dec. 7, 2017. Students hid in their classrooms, some behind locked doors or in closets, as a gunman opened fire Thursday inside a New Mexico high school,  (AP Photo/Russell Contreras)
Aztec High School is shown in Aztec, N.M., Thursday, Dec. 7, 2017. Students hid in their classrooms, some behind locked doors or in closets, as a gunman opened fire Thursday inside a New Mexico high school, (AP Photo/Russell Contreras) AP

Ο ένοπλος που σκότωσε δύο μαθητές και τραυμάτισε άλλους 12 είχε προαναγγείλει τα σχέδιά του να επιτεθεί στο σχολείο με αναρτήσεις του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης

Προκειμένου να εισέλθει στις εγκαταστάσεις του λυκείου στο Νέο Μεξικό, όπου έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο, ο ένοπλος δράστης προφασίστηκε ότι είναι μαθητής και κατάφερε να περάσει δίχως έλεγχο από την πύλη εισόδου του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Την παραπάνω είδηση αποκάλυψαν οι αρχές της πόλης, οι οποίες ερευνούν την επίθεση, κατά την οποία δύο μαθητές σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από τα πυρά του άνδρα.

Ο δράστης είχε προαναγγείλλει μάλιστα τα σχέδιά του από το πρωί της Πέμπτης, ανεβάζοντας σχετικές αναρτήσεις στα social media. Όπως έγραψε, ήθελε να προκαλέσει όσο περισσότερα θύματα μπορούσε. Απ' όσα έγραψε, πιθανόν να έπασχε από βαριά κατάθλιψη, καθώς ο ίδιος εργαζόταν σε ένα βενζινάδικο και θεωρούσε ότι η ζωή, το σχολείο και η ζωή ήταν «χάλια», ενώ ήθελε να απαλλαγεί από όλα αυτά και να «φύγει».

(Φωτογραφία: AP / Russell Contreras)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Νέο Μεξικό. Νεκροί δύο μαθητές

SHARE:

24Media Network