Επίθεση στη Στοκχόλμη: Συμπάθεια στον Isis είχε εκφράσει ο συλληφθείς

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Συμπάθεια στον Isis είχε εκφράσει ο συλληφθείς
A woman lays down flowers near a stone lion on the reopened Drottninggatan, one of the cities main shopping streets where the department store Ahlens is located, in Stockholm, Sweden, Sunday, April 9, 2017. A hijacked truck was driven into a crowd of pedestrians and crashed into the department store on Friday. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Ο 39χρονος Ουζμπέκος που φέρεται να έχει οδηγήσει το φορτηγό σε ανυποψίαστους πολίτες στη Σουηδία, εξέφραζε συμπάθεια σε εξτρεμιστικές οργανώσεις. Υπήρξε καταζητούμενος από τις αρχές μετά τη διαταγή απέλασής του

Η αστυνομία στη Σουηδία έχει λάβει περίπου 500 καταθέσεις αναφορικά με την επίθεση του φορτηγού που έγινε στο κέντρο της Στοκχόλμης, την Παρασκευή, δηλώνει αξιωματούχος. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται και η σύλληψη δεύτερου υπόπτου, παρά τις προσαγωγές τουλάχιστον επτά ανθρώπων για την υπόθεση.

Ο ίδιος αξιωματούχος, δήλωσε ότι η αναγνώριση των θυμάτων έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δύο Σουηδούς, έναν Βρετανό κι έναν Βέλγο.

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί για την επίθεση αυτή, είχε αιτηθεί άδεια παραμονής στη Σουηδία το 2014, ενώ είχε διαταχθεί η απέλασή του, ενώ ήταν καταζητούμενος για το ζήτημα της απέλασής του.

Η αστυνομία της Σουηδίας δεν έχει στη διάθεσή της, οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο συλληφθείς είχε εκφράσει συμπάθεια για τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων. Μεταξύ αυτών και για το Ισλαμικό Κράτος.

Δεύτερος ύποπτος στα χέρια των αρχών

Η σουηδική αστυνομία έχει συλλάβει και δεύτερο ύποπτο για την επίθεση με το φορτηγό που έγινε την Παρασκευή στο κέντρο της Στοκχόλμης, ενώ δικαστήριο έχει προχωρήσει στο διορισμό δημόσιου κατήγορου, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις δικαστικής λειτουργού.

“Η αστυνομία έχει συλλάβει και δεύτερο ύποπτο, ενώ έχουμε διορίσει δημόσιο κατήγορο,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Χέλγκα Χάλμαν, δικαστής στο δικαστήριο της Στοκχόλμης.

Η ίδια δήλωσε ότι ο δικηγόρος που έχει διοριστεί, είναι ο Γιόχαν Άκερμαν.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Markus Schreiber

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα