Επίθεση στο Μανχάταν – Ο οδηγός εμβόλισε σχολικό λεωφορείο πριν σκοτώσει ποδηλάτες και πεζούς

Επίθεση στο Μανχάταν – Ο οδηγός εμβόλισε σχολικό λεωφορείο πριν σκοτώσει ποδηλάτες και πεζούς

Αυτόπτης μάρτυς από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη καταγράφει την σύγκρουση με λεωφορείο γεμάτο μικρά παιδιά που προηγήθηκε της δολοφονικής ενέργειας

“Μόλις συνειδητοποίησα πως ένας άνδρας στο δρόμο, εμβόλισε ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά” αναφέρει σε ανάρτησή του λίγα λεπτά πριν την επίθεση στο Μανχάταν, το απόγευμα της Τρίτης ο Σεμπάστιαν Σομπζάκ. Ο ίδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες από το στραπατσαρισμένο λεωφορείο, ενώ όπως μετέδωσε στη συνέχεια δύο συνοδοί και δύο μαθητές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης.

Όπως περιγράφει μάλιστα, ένα από τα μικρά παιδιά εκτοξεύτηκε από την πρόσκρουση και πέρασε μέσα από τζάμι του οχήματος. Όπως είπε στη συνέχεια, ο οδηγός του λεωφορείου συνέχισε να βοηθά τους μαθητές να απεγκλωβιστούν παρά το γεγονός πως και ο ίδιος ήταν τραυματίας. “Δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου κάτι παρόμοιο” αναφέρει ο Σόμπζακ που μεταδίδει τον τρόμο των γονέων ώσπου να συνειδητοποιήσουν πως τα παιδιά τους είναι καλά. 

Άνδρας που οδηγούσε φορτηγάκι το έριξε πάνω σε ποδηλάτες και διαβάτες το απόγευμα της Τρίτης στο Μανχάταν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι—οι έξι από τους οποίους ήταν ξένοι—και να τραυματιστούν άλλοι 11, στην πρώτη φονική επίθεση η οποία διαπράχθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Από τους οκτώ ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε ήταν πολίτες της Αργεντινής και μία υπήκοος Βελγίου, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών στο Μπουένος Άιρες και στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για τον Σαϊφούλο Σαΐποφ, κάτοικο του Νιού Τζέρσεϊ, όπου είχε νοικιαστεί το φορτηγάκι. Διέθετε άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ, τη λεγόμενη «πράσινη κάρτα», και δούλευε ως οδηγός για την Uber, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία διευκρίνισε πως ο άνδρας βρισκόταν ήδη «στο ραντάρ» της αστυνομίας.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρες ανδρών της στην κοιλιακή χώρα και εισήχθη σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, χειρουργήθηκε το βράδυ και η πρόγνωση είναι ότι θα επιζήσει.

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις ΗΠΑ.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), κατά μήκος του ποταμού Χάντσον, όπου βρισκόταν πλήθος ανθρώπων, αρκετοί από τους οποίους φορούσαν ήδη μεταμφιέσεις για να γιορτάσουν το Χάλογουιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα