Επίθεση στο Στρασβούργο: Στους 5 οι νεκροί – Υπέκυψε ακόμη ένας τραυματίας

Επίθεση στο Στρασβούργο: Στους 5 οι νεκροί – Υπέκυψε ακόμη ένας τραυματίας
Άνδρες της Γαλλικής Αστυνομίας περιπολούν στους δρόμους του Στρασβούργου, μετά την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά AP

Ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στο Στρασβούργο υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους πέντε.

Υπέκυψε στα τραύματά του και πέμπτο θύμα της επίθεσης στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού και οι τοπικές αρχές.

«Ο αδελφός μου Μπάρτο Πέντρο Ορεντ-Νιτζιέλσκι μόλις μάς άφησε. Σας ευχαριστεί για την αγάπη σας και για την δύναμη που του δώσατε», έγραψε στο Facebook ο αδελφός του 36χρονου, κατοίκου του Στρασβούργου, που καταγόταν από το Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Το βράδυ της Πέμπτης και μετά από διήμερο ανθρωποκυνηγητό των αρχών, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, ο Σερίφ Σεκάτ, έπεσε νεκρός.

Ο Σερίφ Σεκάτ «ανήκε στους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», διαβεβαίωσε λίγη ώρα έπειτα από τη μετάδοση της είδησης του θανάτου του το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σκοτώθηκε στη συνοικία Νεντόρφ, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου μεγάλωσε και όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του την Τρίτη, μετά την αιματηρή περιπλάνησή του. Μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας διεξήγαγε επιχείρηση στη συνοικία το βράδυ της Πέμπτης.

«Πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών (…) η οποία ανταπέδωσε» τα πυρά, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα