Έρευνα: Φαινόμενα αντισημιτισμού εντός του κόμματος της Μελόνι

Διαβάζεται σε 2'
Τζόρτζια Μελόνι
Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Hussein Malla

Φαινόμενα αντισημιτισμού στο εσωτερικό της νεολαίας του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, αποκαλύπτει δημοσιογραφική έρευνα.

Νέα έρευνα του δημοσιογραφικού ιστότοπου Fanpage αποκάλυψε φαινόμενα αντισημιτισμού στο εσωτερικό της νεολαίας του κόμματος “Αδέλφια της Ιταλίας”, της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιογράφος με «κεκαλυμμένη ιδιότητα» κατάφερε να εισχωρήσει στη συγκεκριμένη οργάνωση και να ηχογραφήσει συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων διάφορα μέλη εκφράζονταν με ξεκάθαρα ρατσιστικό και αντισημιτικό τρόπο.

«Οι Εβραίοι είναι μια κάστα, ζούνε εκμεταλλευόμενοι το Ολοκαύτωμα. Είναι πολλοί και τους απεχθάνομαι ως φυλή. Διότι είναι μια φυλή, υπάρχει η αρία, η εβραϊκή και η μαύρη φυλή», ακούγεται να λέει ένας από τους εγγεγραμμένους στη νεολαία του κόμματος της Μελόνι.

Παράλληλα, με αναφορά στη γερουσιαστή Έστερ Μιέλι, μέλος των Αδελφών της Ιταλίας και πρώην εκπρόσωπο της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης, μια κοπέλα, πρόεδρος τοπικής οργάνωσης της «Εθνικής Νεολαίας» των «Αδελφών της Ιταλίας», λέει σε ομοϊδεάτες της:

«Το πιο ωραίο χθες ήταν η κοροϊδία όταν μιλούσαμε για τους αγκυλωτούς σταυρούς. Και μετά από όλα τα σχετικά, εγώ έγραψα και το δελτίο Τύπου προς συμπαράσταση στην Έστερ Μιέλι…».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός έως τώρα δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της έρευνας του Fanpage και τις σχετικές δηλώσεις των νέων της «Εθνικής Νεολαίας». Ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας όμως, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα (από τα ιδρυτικά στελέχη των Αδελφών της Ιταλίας) καταδίκασε το αντισημιτικό αυτό παραλήρημα.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στη γερουσιαστή και φίλη Έστερ Μιέλι, η οποία έγινε στόχος απαράδεκτων εκφράσεων από κάποια μέλη της Εθνικής Νεολαίας. Φράσεις που αντιβαίνουν στις αξίες του κόμματός μας, οι οποίες έχουν βαθιές ρίζες στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», τόνισε ο Λα Ρούσα.

Στο μεταξύ, η υπεύθυνη της τοπικής οργάνωσης και μέλος του συμβουλίου της «Εθνικής Νεολάιας» παραιτήθηκε των καθηκόντων της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα