Εργατικό Κόμμα Βρετανίας: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν
Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν AP

Το βρετανικό κόμμα σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως η αξιοποίηση των πόρων στην ΑΟΖ πρέπει να γίνει προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων

«Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου είναι εντελώς απαράδεκτες», αναφέρει το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας σε επίσημη ανακοίνωσή του που εστάλη στον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Χρίστο Καραολή.

«Η παρεμπόδιση πλοίων με νόμιμες άδειες από τη Δημοκρατία της Κύπρου από το να φτάσουν σε μία περιοχή ερευνών για αέριο, είναι μία αχρείαστη και ανεύθυνη πράξη επιθετικότητας, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μέσα από οικονομικά ή εδαφικά συμφέροντα», αναφέρεται στη δήλωση. Επίσης, σημειώνεται η θέση του Εργατικού Κόμματος ότι η αξιοποίηση των πόρων στην ΑΟΖ πρέπει να γίνει προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

Για την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, η δήλωση των Εργατικών αναφέρει: «Με τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας να είναι προγραμματισμένη να γίνει αργότερα αυτό το μήνα, είναι ζωτικής σημασίας η Τουρκία να αποσύρει κάθε αποκλεισμό από την ΑΟΖ της Κύπρου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η σύνοδος θα προχωρήσει στην προώθηση μίας θετικής σχέσης μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας προς το συμφέρον όλων των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (Jane Barlow/PA via AP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με ανανέωση της NAVTEX η Τουρκία περικυκλώνει την Κύπρο μέχρι τέλος Μαρτίου

Απάντηση ΗΠΑ στον Γιλντιρίμ: H Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να αξιοποιήσει τους πόρους της ΑΟΖ της

Οι Τουρκοκύπριοι απειλούν να κάνουν και αυτοί εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

SHARE:

24Media Network