Ερντογάν: Αν επιτεθείτε στο Ορούτς Ρέις θα υπάρξει βαρύ τίμημα

Ερντογάν: Αν επιτεθείτε στο Ορούτς Ρέις θα υπάρξει βαρύ τίμημα
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Νέες απειλές εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του με τις οποίες τάχθηκε υπέρ του διαλόγου

“Αν επιτεθείτε στο Ορούτς Ρέις θα πληρώσετε βαρύ τίμημα”, φέρεται να δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του.

“Σήμερα πήραν την απάντηση”, πρόσθεσε χωρίς, όμως, να διευκρινίσει σε τι αναφέρεται.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, κατά την οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε ότι επιθυμεί επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, επικοινώνησε επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος, σύμφωνα με Ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διεμήνυσε στον Ερντογάν πως “η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου”, και πως καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας καλώντας παράλληλα για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Μισέλ, φέρεται να επισήμανε ότι “η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη” και πως “τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα