Ερντογάν: Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα εναντίον των πραξικοπηματιών

default image

Το ζήτημα της θανατικής ποινής ενδεχομένως θα συζητηθεί προσεχώς στην Εθνοσυνέλευση. Κάθαρση στις ένοπλες δυνάμεις, προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του που φώναζε υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής ότι τέτοιου είδους αιτήματα ενδεχομένως θα συζητηθούν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Χαμογελαστός και ήρεμος, ο Ερντογάν τόνισε ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης διαπράχθηκε από μια μειονότητα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

“Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι υποδαύλισε το πραξικόπημα όπως και άλλες απόπειρες ανατροπής του. Επίσης ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους κάλεσε τις ΗΠΑ να προχωρήσουν στην έκδοση του Γκιουλέν.

“Οι ΗΠΑ, πρέπει να προχωρήσετε στην έκδοση αυτού του προσώπου” υπογράμμισε ο Ερντογάν κι ενώ ο Γκιουλέν, που διαμένει στην Πενσιλβάνια, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. “Παραδώστε μας τον “τρομοκράτη” Γκιουλέν και στο εξής οι σχέσεις μας θα είναι πολύ καλές” δήλωσε ο Ερντογάν.

Επίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το λαό να παραμείνει ενωμένος και τόνισε “είμαστε ένα έθνος σε μια πατρίδα”.

Ενότητα μεταξύ των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων της χώρας ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος . “Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρες μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Γι αυτά τα γεγονότα είναι υπεύθυνη μια μειοψηφία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα θα υπάρξει κάθαρση”.

“Αυτή η “παράλληλη δομή” δε δίστασε να βομβαρδίσει τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε εναντίον τους” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα