Ερντογάν για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης: “Θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας με νέες κινήσεις”

Ερντογάν για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάννης: “Θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας με νέες κινήσεις”
INTIME

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε στους Τούρκους "νέα κέρδη" με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνω από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε, σε σχετική δήλωσή του, ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να ενισχύσει τα κέρδη της με νέες κινήσεις”.

Αναλυτικά:

«Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία καμπής στην ιστορία μας. Η βούληση του αγαπημένου μας έθνους για πλήρη ανεξαρτησία φάνηκε πολύ έντονα κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Παρά την ανέχεια και τις αδυναμίες, αυτή η βούληση, που οδήγησε τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μας στη νίκη, εξακολουθεί να μας καθοδηγεί, να φωτίζει το δρόμο μας και να μας εξοπλίζει με αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενώπιον των δυσκολιών.

Η αλληλεγγύη που επέδειξε το κράτος και το έθνος μας μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, την «καταστροφή του αιώνα», είναι το τελευταίο και απτό παράδειγμα. Η πιο σημαντική πηγή δύναμης και έμπνευσής στο όραμά μας για τον «αιώνα της Τουρκίας», που ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τη νύχτα της 28ης Μαΐου, είναι η αγάπη του έθνους μας να ζει στην πατρίδα του με αξιοπρέπεια, ελευθερία και υπερηφάνεια.

Ως μέλη ενός έθνους που απέκρουσε πολλές επιθέσεις, ξεπέρασε πολλά εμπόδια και ξεπέρασε πολλές προδοσίες στο ένδοξο παρελθόν χιλιάδων ετών του, ελπίζω να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τον «αιώνα της Τουρκίας». Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας, με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι.

Υπερασπιζόμενοι αποφασιστικά τα δικαιώματα που κερδίσαμε μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις.

Στην 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ, των συμπολεμιστών του και όλων των μαρτύρων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα