Ερντογάν κατά Ισραήλ

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan gestures as he delivers a speech during a ceremony marking the July 15, 2016 failed coup attempt anniversary, in Ankara, Turkey, Friday, July 14, 2017. Turkey commemorates the first anniversary of the July 15 failed military attempt to overthrow Erdogan, with a series of events honouring some 250 people who were killed across Turkey while trying to oppose coup-plotters.(Presidency Press Service/Pool Photo via AP)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan gestures as he delivers a speech during a ceremony marking the July 15, 2016 failed coup attempt anniversary, in Ankara, Turkey, Friday, July 14, 2017. Turkey commemorates the first anniversary of the July 15 failed military attempt to overthrow Erdogan, with a series of events honouring some 250 people who were killed across Turkey while trying to oppose coup-plotters.(Presidency Press Service/Pool Photo via AP) AP

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι το Ισραήλ θα υποστεί το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών από την διαμάχη για την πλατεία των Τεμενών

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να «επισκεφτούν» και να «προστατέψουν» την Ιερουσαλήμ έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την απόφαση του Ισραήλ να τοποθετήσει συσκευές ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας Τεμενών.

«Θα ήθελα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μου και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου που έχουν την δυνατότητα. . . να επισκεφτούν την Ιερουσαλήμ και το τέμενος αλ Άκσα», τόνισε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο... «Ελάτε να προστατέψουμε όλοι μαζί την Ιερουσαλήμ», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ, που δεν δείχνει κανένα σεβασμό για το τέμενος αλ Άκσα και το Θόλο του Βράχου, θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι αρχές αποφάσισαν την αφαίρεση των ανιχνευτών και την αντικατάστασή τους με «έξυπνες» συσκευές παρακολούθησης.

«Αναμένουμε το Ισραήλ να κάνει βήματα για την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή των ισραηλινών αρχών.

Παράλληλα επισήμανε ότι επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ρέουβεν Ρίβλιν και του δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι που επισκέφτονται το τέμενος αλ Άκσα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε επίσης Εβραίους να πηγαίνουν σε συναγωγές και να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες» δήλωσε.

(Φωτό: Presidency Press Service/Pool Photo via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Τουρκία αγοράζει από τη Ρωσία S-400

SHARE:

24Media Network