Ερντογάν: “Οι κυρώσεις της Δύσης για τη Ρωσία δεν δεσμεύουν την Τουρκία”

Ερντογάν: “Οι κυρώσεις της Δύσης για τη Ρωσία δεν δεσμεύουν την Τουρκία”
Στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει ο Ερντογάν Umit Bektas/Pool Photo / AP IMAGES

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία, ως κυριάρχο κράτος, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Λίγες ημέρες πριν τη νέα εκλογική μάχη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στο CNN.

Ο Τούρκος πρόεδρος, φαβορί για μία εκ νέου επικράτηση αφού στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 49,5%, δεν έκρυψε ότι η χώρα του διατηρεί μία προνομιακή σχέση με την Ρωσία.

“Δεν βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου θα επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία όπως έχει κάνει η Δύση. Δεν δεσμευόμαστε από τις κυρώσεις της Δύσης”, είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: “Είμαστε ένα ισχυρό κράτος και έχουμε μια θετική σχέση με τη Ρωσία”.

Σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική της Τουρκίας ο Ερντογάν υπερασπίστηκε, όπως πάντα, τη μέθοδο των χαμηλών επιτοκίων στην οποία πιστύει κόντρα στην οικονομική ορθοδοξία:

“Παρακαλώ ακολουθήστε με μετά τις εκλογές και θα δείτε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει μαζί με τα επιτόκια”, τόνισε στη δημοσιογράφο ο Ερντογάν για να συμπληρώσει:

“Έχω μια θέση ότι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός συσχετίζονται άμεσα. Όσο χαμηλότερα είναι τα επιτόκια, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο πληθωρισμός. Σε αυτή τη χώρα θα πέσει και ο πληθωρισμός μαζί με τα επιτόκια, ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο που ο κόσμος θα ανακουφιστεί.Το λέω αυτό μιλώντας ως οικονομολόγος. Αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα