Ερντογάν: "Σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας χωρίς σου 'πα, μου 'πες"

ΚΑΤΑΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΚΑΤΑΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Να τελειώσουν τα κουτσομπολιά και τα μισόλογα στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν. Τι δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά στην Τουρκία

Στην ατζέντα  της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται σε αποκλειστική συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η δημόσια τηλεόραση, ο κ. Ερντογάν δηλώνει για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών: "Πρόκειται για μία συνεργασία, την οποία εμείς χαρακτηρίζοντάς την στρατηγική, θέλουμε να της δώσουμε μία διαφορετική διάσταση. Να μην υπάρχει, δηλαδή, στο εξής στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας μία πολιτική που θα βασίζεται στα κουτσομπολιά, να μην υπάρχουν τα "σού ΄πα, μου ΄πες".

Αναφερόμενος στο πλαίσιο των συνομιλιών, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι "στις συνομιλίες μας με την ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσουμε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς μας σχέσεις και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς θα πορευτούμε στο εξής. Θα έχουμε μία πλούσια ατζέντα και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας από το πρωί στις 11.00 μέχρι το βράδυ. Φυσικά θα εξετάσουμε και ένα σύνολο θεμάτων, τουριστικών, ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών, προς ποια κατεύθυνση οδηγούμε τις διμερείς πολιτικές μας σχέσεις, καθώς και θέματα ΝΑΤΟ, διότι είμαστε δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και πρέπει να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε με αυτή μας την ιδιότητα".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών τόνισε ότι "στα τέλη του 2012, το συνολικό εμπορικό μας ισοζύγιο έφτασε τα 5 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. είναι εξαγωγές της Ελλάδας και τα 1,5 δισ. είναι δικές μας εξαγωγές προς την Ελλάδα".

"Με άλλα λόγια, φροντίζουμε το δίκαιο προς τον γείτονα και δρομολογούμε αυτή τη διαδικασία μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης", πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε επίσης ότι η συνάντησή του, με τον Α. Σαμαρά στην Ντόχα, ήταν ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

"Έχουμε ήδη υπογράψει ορισμένες συμφωνίες, τώρα θα υπογράψουμε κι άλλες και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά", κατέληξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Τουρκία για διμερείς συμφωνίες ο Σαμαράς

SHARE: