Ερντογάν: Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2023 Pavel Golovkin/AP Photo

“Αν το Ισραήλ συμπεριφέρεται ως οργάνωση παρά ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια” δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τις νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα.

“Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος στη Λωρίδα της Γάζας”, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (11/10), ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο των νέων αεροπορικών επιδρομών σε βάρος της Γάζας που σημειώνονται από το πρωί, ως αντίποινα στην αισφνιδιαστική επίθεση της Παλαιστινιακής Χαμάς, το Σάββατο (7/10).

“Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά πως, αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση παρά ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια“, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας τις “επονείδιστες μεθόδους” του ισραηλινού στρατού.

“Να βομβαρδίζεις κοινότητες αμάχων, να σκοτώνεις αμάχους, να εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια και να προσπαθείς να τα παρουσιάζεις αυτά ως κατορθώματα δεν μπορεί να είναι παρά αντίδραση μιας οργάνωσης και όχι ενός κράτους”, επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, που χρησιμοποιεί συνήθως τον όρο “οργάνωση” για να χαρακτηρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που κατά την Άγκυρα και τους συμμάχους της στη Δύση, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

“Πιστεύουμε πως ο πόλεμος πρέπει να έχει μια ηθική και πως οι δύο πλευρές οφείλουν να τη σέβονται. Δυστυχώς, αυτή η αρχή παραβιάζεται σοβαρά στο Ισραήλ και στη Γάζα”, είπε ακόμη, καταγγέλλοντας τις “δολοφονίες αμάχων στο ισραηλινό έδαφος” καθώς και “την τυφλή σφαγή αθώων στη Γάζα που υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα