Ερντογάν: Τουρκία – Λιβύη να προστατέψουν τα κοινά τους συμφέροντα στην Ανατ. Μεσόγειο

Διαβάζεται σε 1'
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo/ AP IMAGES

Στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη.

Τουρκία και Λιβύη θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ο πόλεμος στη Γάζα, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη με την προστασία της νομιμότητας της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει στήριξη στο πλαίσιο αυτό.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Λιβύης προς τους Παλαιστινίους και δήλωσε ότι η απόφαση της Τρίπολης να παρέμβει στην “υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ” στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως και η Άγκυρα, ήταν σωστή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα