Ερντογάν: “Υπήρξαν κάποια προβλήματα στη διαχείριση του σεισμού αλλά επιλύθηκαν”

Ερντογάν: “Υπήρξαν κάποια προβλήματα στη διαχείριση του σεισμού αλλά επιλύθηκαν”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Burhan Ozbilici, File

Τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το Καχραμάνμαράς, μια επαρχία κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, και δήλωσε πως "αν και υπήρξαν προβλήματα στη διαχείριση του σεισμού, τώρα οι επιχειρήσεις έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό".

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (8/2), ότι “υπήρξαν κάποια προβλήματα στην αρχική ανταπόκριση στον φονικό σεισμό που έπληξε τη νότια Τουρκία, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό τώρα“.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην επαρχία Καχραμάνμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού με τις σειρήνες των ασθενοφόρων να ηχούν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι υπήρξαν προβλήματα στους δρόμους και στα αεροδρόμια, αλλά ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται καθημερινά.

“Την πρώτη ημέρα αντιμετωπίσαμε κάποια ζητήματα, αλλά μετά τη δεύτερη ημέρα και σήμερα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο“, είπε.

“Είχαμε κάποια προβλήματα στα αεροδρόμια και σε δρόμους, αλλά σήμερα είναι καλύτερα. Αύριο και στη συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε ακόμη κάποια θέματα με τα καύσιμα … αλλά θα τα ξεπεράσουμε και αυτά”, κατέληξε ο Ερντογάν μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμούς που έστησε η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Όπως πρόσθεσε, οι πολίτες θα πρέπει να ακούν πληροφορίες μόνο από τις αρχές και να αγνοούν τους “προβοκάτορες” καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραπονιούνται για την έλλειψη μέσων και για την αργή αντίδραση των αρχών.

“Η κυβέρνηση στοχεύει να κατασκευάσει κατοικίες μέσα σε ένα χρόνο για εκείνους που έμειναν άστεγοι στις δέκα πληγείσες επαρχίες”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

Ο πιο καταστροφικός σεισμός εδώ και δεκαετίες προκάλεσε καταστροφές σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και δρόμους και την κατάρρευση πάνω από 6.400 κτιρίων.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, επισκέφτηκε την πληγείσα επαρχία Καχραμάνμαράς, τρεις ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Αντίστοιχα, το 1999, όταν ισχυρός σεισμός έπληξε και πάλι την Τουρκία, ο πρόεδρος Ντεμιρέλ είχε επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές ύστερα από τρεις μέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα