Εσφαλμένος ο συναγερμός για βόμβα σε σχολεία του Παρισιού

Εσφαλμένος ο συναγερμός για βόμβα σε σχολεία του Παρισιού
© REUTERS

Εκκενώθηκαν λύκεια στο Παρίσι έπειτα από εσφαλμένο συναγερμό για τοποθέτηση βόμβας

Χιλιάδες μαθητές σε πέντε λύκεια στο Παρίσι επέστρεψαν στις τάξεις τους, απ' όπου νωρίτερα απομακρύνθηκαν έπειτα από ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, γνωστοποίησε η εκπαιδευτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στα σχολεία: Henri IV, Louis Le Grand, Fenelon, Condorcet, Montaigne και Charlemagne, όλα τους εκπαιδευτικά ιδρύματα υψηλού κύρους που βρίσκονται σε ακριβές συνοικίες του Παρισιού, αφού πέντε εξ αυτών έλαβαν τις προειδοποιήσεις για βόμβα το πρωί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν στις αυλές των σχολείων και σε ασφαλείς τοποθεσίες όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες ενώ μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας με τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων επιθεώρησαν τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

«Πρόκειται πιθανόν απλά για ένα κακόβουλο πρόσωπο που τηλεφώνησε» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος στο λύκειο Louis Le Grand.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε ένα σχολείο ωστόσο τα μαθήματα ξεκίνησαν και πάλι στα υπόλοιπα το απόγευμα, σημείωσε μία εκπρόσωπος τύπου του συμβουλίου εκπαίδευσης του Παρισιού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κατάσταση συναγερμού Βρετανία και Γαλλία. Εκκενώθηκαν 19 σχολεία μετά από απειλές για βόμβες

SHARE: