Έσπασε τη σιωπή του ο Μπομπ Ντίλαν. Θα πάω για το Νόμπελ, αν... μπορώ

Έσπασε τη σιωπή του ο Μπομπ Ντίλαν. Θα πάω για το Νόμπελ, αν... μπορώ

Ο Μπομπ Ντίλαν λέει πως θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για να του απονεμηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας, σε περίπτωση που είναι εφικτό κάτι τέτοιο

Ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε παραμείνει σιωπηλός μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου και χαρακτήρισε τη βράβευσή του "καταπληκτική, απίθανη", σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

"Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς", είπε στην Telegraph ο 75χρονος Αμερικανός τραγουδoποιός. "Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;".

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και στη διάρκειά της ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: "Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό, εφόσον μπορώ...". Μετά την απάντηση του βέβαια, ουδείς γνωρίζει αν ο μεγάλος τραγουδοποιός κυριολεκτεί ή απαντά σαρκαστικά. Απέφυγε επίσης να απαντήσει γιατί δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα της Ακαδημίας.

Απαντώντας σε ερώτηση περί ερμηνείας των στίχων του, απάντησε: "Δεν θα κάνω εγώ ποτέ την ερμηνεία των στίχων που γράφω. Αυτό το αφήνω στο κοινό και στους ακαδημαϊκούς'.

Ο Ντίλαν δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του (που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.

Το Ίδρυμα Νόμπελ ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ντίλαν είπε αυτή την εβδομάδα στην Σάρα Ντάνιους, τη Μόνιμη Γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, πως αποδέχεται το βραβείο.

"Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη", ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Ίδρυμα Νόμπελ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

10 τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν που αξίζουν περισσότερα από ένα Νόμπελ

Αντιδράσεις για Ντίλαν: Η επιλογή 'των γερασμένων χίπηδων που μιλούν αλαμπουρνέζικα'

Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν

SHARE:

24Media Network