Εστιατόριο δίνει δεύτερη ευκαιρία σε πρώην φυλακισμένους

Εστιατόριο δίνει δεύτερη ευκαιρία σε πρώην φυλακισμένους

Ένα εστιατόριο διαφορετικό από τα άλλα αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που σωφρονίστηκαν για τα εγκλήματα που διέπραξαν και προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα (Pics + Vids)

Ένα γαλλικό εστιατόριο στο Κλίβλαντ του Οχάιο διαθέτει το πιο ενδιαφέρον προσωπικό στον κόσμο, καθώς όλοι τους είναι πρώην φυλακισμένοι, που προσπαθούν να ενταχθούν εκ νέου στην κοινωνία.

Το εστιατόριο, το οποίο είναι διάσημο για την γαλλική του κουζίνα και την υψηλή ποιότητα των πιάτων του δηλώνει πως οφείλει την επιτυχία του σ’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στο να μάθουν κάθε μυστικό και τεχνική της γαλλικής κουζίνας.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ο Brandon Chrostowski είναι και ο ίδιος σεφ, που έχει εργαστεί σε μερικά από τα διασημότερα εστιατόρια στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Είναι, επίσης, ο εμπνευστής της ιδέας και δάσκαλος των εργαζομένων του.

Ο Chrostowski ήθελε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους πρώην κρατουμένους να κάνουν κάτι που απολαμβάνουν και να βγάλουν από πάνω τους το στίγμα της φυλακής, το οποίο στέκεται εμπόδιο στην επανένταξή τους στην κοινωνία.

“Αφού εκτίσουν την ποινή τους στην φυλακή, όλοι αξίζουν μια ίση δεύτερη ευκαιρία. Μπορεί να έρθει κάποιος στο Edwins, αφού έχει εκτίσει την ποινή του, για να αρχίσει από την αρχή “, δηλώνει ο ίδιος.

Έτσι, το πρωί οι πρώην τρόφιμοι των φυλακών μαθαίνουν την τέχνη της γαλλικής κουζίνας και το βράδυ δοκιμάζουν στη πράξη όσα έμαθαν.

Μέχρι στιγμής 114 πρώην φυλακισμένοι έχουν εκπαιδευτεί από τον σεφ και το 90% εξ αυτών εργάζονται σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Ο Chrostowski έχει συλληφθεί και ο ίδιος όταν ήταν έφηβος και είχε τιμωρηθεί με κατ’ οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία. Ήταν τότε που είχε γνωρίσει έναν σεφ, ο οποίος του είχε μάθει να μαγειρεύει και τον είχε βοηθήσει να βρει αυτό που στη συνέχεια έγινε το πάθος του.

ΠΗΓΗ: CNN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα