Εθνικό Μέτωπο: Το 94% των μελών του θέλουν την αποπομπή του Ζαν-Μαρί Λεπέν

Εθνικό Μέτωπο: Το 94% των μελών του θέλουν την αποπομπή του Ζαν-Μαρί Λεπέν

Το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ανακοίνωσε, ότι το 94% των μελών του τάχθηκε υπέρ της αποπομπής του Ζαν-Μαρί Λεπέν από τον θώκο του επιτίμου προέδρου του

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο (Front National, FN) αποκάλυψε σήμερα ότι το 94% των μελών του που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία τάχθηκαν υπέρ της αποπομπής του ιδρυτή του Ζαν-Μαρί Λεπέν από το αξίωμα του επιτίμου προέδρου του, προβαίνοντας στη δημοσιοποίηση του συντριπτικού αποτελέσματος σε μια προφανή προσπάθεια να επικυρωθεί η κίνηση, η πρωτοβουλία για την οποία ανήκει στην πρόεδρο του κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Όμως αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις έχουν ακυρώσει την εφαρμογή της απόφασης του ακροδεξιού κόμματος να αφαιρέσει από τον Λεπέν τον τίτλο του επιτίμου προέδρου. Ο Λεπέν επιχειρηματολόγησε—και δικαιώθηκε στα δικαστήρια—ότι η διεξαγωγή της διαδικασίας με επιστολικές ψήφους αντιβαίνει το καταστατικό του FN.

Ο 86χρονος Ζαν-Μαρί Λεπέν προσπαθεί να αποτρέψει τις προσπάθειες της κόρης του να τον θέσει εκτός κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν από τη δική της πλευρά προσπαθεί να εμποδίσει κάθε ενδεχόμενο ο πατέρας της να βλάψει την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν το 2017 στη Γαλλία.

Εφετείο των Βερσαλλιών επικύρωσε χθες πρωτοβάθμιες αποφάσεις που έκριναν ότι η ψηφοφορία διεξήχθη κατά τρόπο που αντίκειται στο καταστατικό του Εθνικού Μετώπου και ότι για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να διεξαχθεί συνέδριο.

Το κόμμα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να μελετά όλες τις ενδεχόμενες νομικές οδούς για την επικύρωση της εγκυρότητας του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λεπέν: Η τρίτη γενιά είναι εδώ

Τον δικό του 'σχηματισμό' θα ιδρύσει ο Ζαν Μαρί Λεπέν

Σε 'διαθεσιμότητα' από το Εθνικό Μέτωπο ο Ζαν-Μαρί Λεπέν

SHARE:

24Media Network