Ετοιμάζεται για την έξοδό της από το μνημόνιο η Κύπρος

New President-elect of the Eurogroup and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem addresses the media after an Eurogroup finance ministers meeting at the EU Council in Brussels on Monday, Jan. 21, 2013.
New President-elect of the Eurogroup and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem addresses the media after an Eurogroup finance ministers meeting at the EU Council in Brussels on Monday, Jan. 21, 2013. ©GTRESONLINE

Την αισιοδοξία του για την κυπριακή οικονομία, εξέφρασε ο Γ. Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Πολίτης

Αισιόδοξος για την πορεία της κυπριακής οικονομίας δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφέρει ότι η Κύπρος έχει πάει πολύ καλ, η ανάκαμψη ήταν ταχύτερη και ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι σε επαφή με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, για τη διαχείριση των ανοικτών θεμάτων και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Είμαστε, δήλωσε, πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, τα περισσότερα μέτρα έχουν υλοποιηθεί και στους επόμενους μήνες θα συζητηθεί με την κυπριακή κυβέρνηση πώς βλέπει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε αναφορά στην προοπτική επανένωσης της νήσου, τονίζοντας ότι «είναι ενδιαφέροντα όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network