"Εξαιρετικά απόκοσμη" ανακάλυψη: 10χρονο "βαμπίρ" βρέθηκε σε νεκροταφείο

10χρονο "βαμπίρ" βρέθηκε σε αρχαίο τάφο
10χρονο "βαμπίρ" βρέθηκε σε αρχαίο τάφο DAVID PICKEL/STANFORD UNIVERSITY

Το παιδί βρέθηκε με μια πέτρα στο στόμα, σε μια προσπάθεια να μην επιστρέψει από τους νεκρούς, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην αρχαιολογική κοινότητα η ανακάλυψη των λειψάνων ενός παιδιού 10 ετών στην Ιταλία, καθώς αποτελούν μια "εξαιρετικά απόκοσμη και περίεργη" απόδειξη της "ταφής βαμπίρ" κατά την οποία ελήφθησαν μέτρα για να μην επιστρέψει από τους νεκρούς.

Στα λείψανα, που ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα αρχαιολόγων από την Ιταλία, το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, υπήρχε μια πέτρα τοποθετημένη σκόπιμα στο στόμα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η πέτρα ήταν κομμάτι μιας ειδικής τελετής κηδείας με στόχο να συγκρατηθεί η ασθένεια του παιδιού, που ενδεχομένως είχε ελονοσία αλλά και το σώμα του.

10χρονο
10χρονο "βαμπίρ" βρέθηκε σε αρχαίο τάφο DAVID PICKEL/STANFORD UNIVERSITY

"Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά απόκοσμο και περίεργο" δήλωσε ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Σόρεν. Η συναρπαστική ανακάλυψη έγινε σε μια εγκαταλελειμμένη ρωμαϊκή βίλα στο Λουλιάνο, που μετατράπηκε σε νεκροταφείο στα μέσα του 5ου αιώνα για να ταφούν τα μωρά και τα παιδιά που πέθαιναν από επιδημία ελονοσίας.

Η πέτρα που είχε στο στόμα του το παιδί
Η πέτρα που είχε στο στόμα του το παιδί DAVID PICKEL/STANFORD UNIVERSITY

Έκπληξη αποτελεί, επίσης, για τους ειδικούς, και το γεγονός ότι το παιδί είναι 10 ετών, σύμφωνα με την ανάπτυξη των δοντιών του, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερο από τα άλλα παιδιά που έχουν ταφεί στο σημείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE:

24Media Network