Εξαλλοι οι Ελληνες του Καράκας με το ΥΠΕΞ – Δείτε τη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο του ελληνικού προξενείου

Εξαλλοι οι Ελληνες του Καράκας με το ΥΠΕΞ – Δείτε τη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο του ελληνικού προξενείου

Το επικείμενο κλείσιμο του ελληνικού προξενείου στη Βενεζουέλα έχει βγάλει από τα ρούχα τους τους Ελληνες του Καράκας.

Στο σημείο να κάνουν διαδικτυακή διαμαρτυρία στο Instagram για το επικείμενο κλείσιμο του ελληνικού προξενείου στη Βενεζουέλα έφτασαν οι Ελληνες του Καράκας.

Οι σχεδόν 5000 Έλληνες της περιοχής θεωρούν, όχι άδικα, ότι το κλείσιμο του προξενείου θα τους αποκόψει από τη μητέρα πατρίδα, γεγονός που με τη σειρά του θα επιφέρει το μαρασμό του ελληνικού πληθυσμού.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διπλωματική εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Βενεζουέλα υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η πρεσβεία έκλεισε μετά τις εκλογές του 2019 ενώ εν συνεχεία, το 2022 οι Ελληνες της περιοχής έμαθαν από τον τότε σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής Ιάσονα Πιπίνη ότι θα κλείσει και το προξενείο.

Αρχικά δόθηκε η πληροφόρηση ότι το λουκέτο θα έμπαινε στα τέλη Απριλίου. Μετά από έντονες αντιδράσεις, αυτό προγραμματίστηκε για τα τέλη του Ιούλη. Ομως και πάλι οι Ελληνες του Καράκας δεν συμβιβάζονται και απαιτούν από την κυβέρνηση (και το νέο Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη) να επανεκτιμήσει τη στάση της.

Το σχετικό video

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα