Εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα ο τυφώνας Πατρίτσια

Εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα ο τυφώνας Πατρίτσια
COPYRIGHT (C) 2015 REX FEATURES. NO USE WITHOUT PERMISSION.

Σε τροπική καταιγίδα εξασθένισε ο τυφώνας Πατρίτσια, ο ισχυρότερος των τελευταίων ετών σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (Pics)

Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες, ο Πατρίσια, εξασθένησε σήμερα σε τροπική καταιγίδα πάνω από το Μεξικό αφού έπληξε τη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα ο τυφώνας Πατρίτσια

Με καταστροφικούς ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα, πλημμύρισαν δρόμους, παρέσυραν αυτοκίνητα και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταβούν σε καταφύγια, ο Πατρίσια μετακινήθηκε στο δυτικό Μεξικό ως καταιγίδα Κατηγορίας 5 προτού περάσει στην ενδοχώρα, όπου εκεί γρήγορα εξασθένησε.

Όπως ανέφερε το Κέντρο, η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που συνοδεύουν τώρα τον Πατρίσια είναι 80 χλμ (από 325 χλμ που ήταν χθες το απόγευμα).

Εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα ο τυφώνας Πατρίτσια

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για έναν τυφώνα της 5ης κατηγορίας κινδύνου, ενώ 15.000 κάτοικοι και ξένοι τουρίστες εκκένωσαν το Πουέρτο Βαγιάρτα, ενώ μέλη ομάδων διάσωσης αγωνίζονται να απομακρύνουν χιλιάδες κατοίκους από τα σπίτια τους και από τα τουριστικά θέρετρα στις ακτές.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι εκτιμούν πως ο τυφώνας "Πατρίσια" είναι ο μεγαλύτερος τυφώνας που έχει καταγραφεί στην ιστορία στο δυτικό ημισφαίριο και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός τον συνέκρινε με τον τυφώνα Χαϊγιάν, που προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στις Φιλιππίνες το 2013.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τρελός κυνηγός τυφώνων μπαίνει μέσα στο "μάτι της Πατρίτσια"

Το απόλυτο δέος: Ο τυφώνας Πατρίτσια από το διάστημα, σε δέκα καρέ

SHARE: