Έξι χρόνια φυλακή στον πρώτο χορευτή των Μπαλσόι

Έξι χρόνια φυλακή στον πρώτο χορευτή των Μπαλσόι
PHOTOGRAPH: KIRILL KUDRYAVTSEV/A

Καταδικαστική απόφαση για τον Πάβελ Ντμιτριτσένκο. Είχε επιτεθεί με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπαλέτων

Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώτος χορευτής των Μπαλσόι Πάβελ Ντμιτριτσένκο για την επίθεση με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπαλέτων

Ο ρώσος πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Μπαλσόι, ο Πάβελ Ντμιτριτσένκο, καταδικάστηκε σήμερα σε εξαετή κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση με οξύ, η οποία σχεδόν τύφλωσε τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπαλσόι.

Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε την ποινή αφού έκρινε ένοχο τον Ντμιτριτσένκο και δύο συγκατηγορούμενούς του για την επίθεση εις βάρος του Σεργκέι Φιλίν τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Γιούρι Ζαρούτσκι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πέταξε οξύ στο πρόσωπο του Φιλίν, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, ενώ ο Αντρέι Λιπατόφ, ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του από και προς τον τόπο της επίθεσης τον Ζαρούτσκι, καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση.

Νωρίτερα σήμερα και ύστερα από μία δίκη που διήρκεσε έναν μήνα, η δικαστής Γελένα Μαξιμόβα έκρινε ότι ο Ντμιτριτσένκο και δύο συγκατηγορούμενοί του προκάλεσαν από πρόθεση σοβαρή σωματική βλάβη στο θύμα, τον Σεργκέι Φιλίν.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή της ποινής 9ετούς κάθειρξης για τον 29χρονο Ντμιτριτσένκο.

Η επίθεση τη νύχτα της 17ης Ιανουαρίου, όχι μόνο προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην όραση του Φιλίν, αλλά αποκάλυψε και το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπαλσόι πλήττοντας έτσι την φήμη ενός από τα πιο προβεβλημένα πολιτιστικά ιδρύματα της Ρωσίας.

Ο Ντμιτριτσένκο έχει παραδεχτεί ότι ήθελε να επιτεθεί στον Φιλίν κι είχε ζητήσει από τον συγκατηγορούμενό του Γιούρι Ζαρούτσκι να εκτελέσει το σχέδιο της επίθεσης, αλλά είπε ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιηθεί οξύ. Είχε δηλώσει αθώος.

Κατά την ανάγνωση της απόφασης κι ενώ οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν μέσα σε ένα κλουβί στην αίθουσα του δικαστηρίου, η δικαστής είπε ότι ο Ντμιτριτσένκο είχε ενημερώσει τον συγκατηγορούμενό του Γιούρι Ζαρούτσκι την βραδιά της επίθεσης ότι ο Φιλίν επέστρεφε από το θέατρο στο σπίτι του.

Ο Ζαρούτσκι, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, δήλωσε ότι ήταν δική του ιδέα να πετάξει οξύ στο πρόσωπο του Φιλίν και δεν είχε ενημερώσει τον Ντμιτριτσένκο για αυτήν του την πρόθεση.\

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομολόγησαν οι ένοχοι για την επίθεση με οξύ κατά του διευθυντή του Μπολσόι

Ρωσία:Αστυνομικοί ανέκριναν διακεκριμένο χορευτή για την επίθεση στον Φιλίν

Σκιά στο Μπολσόι για την επίθεση κατά του Φιλίν

SHARE:

24Media Network