Εύα Καϊλή στην De Standaard: “Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά μου”

Εύα Καϊλή στην De Standaard: “Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά μου”
INTIME NEWS

Η Εύα Καϊλή ισχυρίζεται στη συνέντευξή της στην De Standaard ότι δεν γνώριζε καν ότι τα χρήματα βρίσκονταν στο διαμέρισμά της. Όσα δήλωσε για τις συνθήκες κράτησής της και την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το Κατάρ

«Δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα στο διαμέρισμά μου» ισχυρίζεται η Εύα Καϊλή σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Βελγίου De Standaard και επισημαίνοντας πως δεν ήξερε ότι ήταν εκεί.

«Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί. Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σε μένα είπαν “δεν είναι για σένα. Έχεις βουλευτική ασυλία”. Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα. Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει» αναφέρει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Προσθέτει ότι τότε έκανε το μόνο που μπορούσε: «Κάλεσα τους λίγους Βέλγους που ήξερα», τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και την Μαρί Αρένα. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή αναφέρει ότι κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο.

«Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από την Soir στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα», σημειώνει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Εύα Καϊλή θέλει να απαντήσει σε όσο το δυνατόν λιγότερες ερωτήσεις για τον ρόλο που έπαιξε ο σύντροφός της στην υπόθεση.

Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής της, προσθέτει: «Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Σχετικά με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το Κατάρ, η κ. Καϊλή απαντά: «το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο –μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο– ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του κοινοβουλίου. Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση ». Επισημαίνει  ταυτόχρονα ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες».

Την περασμένη Πέμπτη, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από τις βελγικές αρχές σε ακρόαση στην οποία παρίστατο με τον συνεργάτη του Βέλγου δικηγόρου της Σβεν Μαρί, να επιτραπεί η συμμετοχή της στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αίτημα το οποίο έχει γίνει δεκτό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα