Ευρωκοινοβούλιο: 20 βοηθοί του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ύποπτοι για απάτη

Ευρωκοινοβούλιο: 20 βοηθοί του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ύποπτοι για απάτη

Η Μαρίν Λεπέν αντιμέτωπη με υπόθεση απιστίας 20 βοηθών του κόμματός της στο ευρωκοινοβούλιο.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας έσκασε η βόμβα για τη δίωξη 20 εργαζομένων στο ευρωκοινοβούλιο, που βρίσκονται ως βοηθοί Γάλλων ευρωβουλευτών του Εθνικού Μετώπου. Όπως αναφέρουν τα γαλλικά δημοσιεύματα, οι εργαζόμενοι αυτοί, εργάζονταν για λογαριασμό της Μαρίν Λεπέν και του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν, χωρίς να βρίσκονται στο πόσο τους. Η έρευνα του γραφείου για την καταπολέμηση της απάτης, μετά από ενημέρωση του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εξετάζει την περίπτωση λοιπόν οι εργαζόμενοι αυτοί, που παρά το γεγονός πως πληρώνονται από την ΕΕ, φέρονται να μην δουλεύουν στην πραγματικότητα για αυτή.

"Οι βοηθοί αυτοί, είτε εργάζονται σε τοπικά γραφεία του ευρωκοινοβουλίου, είτε είναι διαπιστευμένοι της χώρας τους στους θεσμούς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο, κατηγορούνται πως δεν έχουν ποτέ δουλέψει για λογαριασμό της Ευρώπης" αναφέρει το δημοσίευμα της Λε Μοντ.

Μια τέτοια πρακτική έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου και συγκεκριμένα με το άρθρο 33. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς, φαίνεται πως κατέχουν σημαντικές θέσεις στην κομματική πυραμίδα του Εθνικού Μετώπου, ως σύμβουλη της Μαρίν Λεπέν ή ακόμη και στο γραφείο του επίτιμου προέδρου του κόμματος και πατέρα της επικεφαλής του, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Ένας μάλιστα από αυτούς κοστίζει στην ευρωπαϊκή κοινότητα έως και 10.535€ το μήνα. Η Γαλλίδα υπουργός δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά ενημερώθηκε για την υπόθεση και το εθνικό δικαστήριο οικονομικών υποθέσεων θα μπορούσε να ανοίξει την υπόθεση και σε γαλλικό έδαφος, οδηγώντας ακόμη και σε στέρηση χρηματοδότησης του κόμματος.

Κατά βάθος ο Σουλτς έχει δίκιο

Η απάντηση ήρθε φυσικά από τον αντιπρόεδρο του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Florian Philippot που επιτέθηκε προσωπικά στον Μάρτιν Σουλτς. "Μια επικοινωνιακή συμβουλή προς τον μπαμπά Σουλτς: Την επόμενη φορά περιμένετε λίγο περισσότερο από 24 ώρες μετά  τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του Μανουέλ Βαλς" έγραψε στο twitter και σημείωσε με νόημα: "Κατά Βάθος, ο Σουλτς έχει δίκιο. Οι βοηθοί μας δεν δουλεύουν υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εναντίον της".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network