Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για περισσότερους σταθμούς ηλεκτρικών οχημάτων και εναλλακτικών καυσίμων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για περισσότερους σταθμούς ηλεκτρικών οχημάτων και εναλλακτικών καυσίμων
AP Photo/Courtney Bonnell

Σε προκαταρκτική συμφωνία για περαιτέρω ανάπτυξη περισσότερων σταθμών φόρτισης για οχήματα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια αλλά και με εναλλακτικά καύσιμα κατέληξε το πρωί της Τρίτης η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξε την Τρίτη σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την ανάπτυξη περισσότερων πρατηρίων για αυτοκίνητα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και εναλλακτικά καύσιμα, καθώς το μπλοκ προσπαθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

Η συμφωνία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες και άλλους ενδιαφερόμενους ότι φιλικές προς το χρήστη υποδομές επαναφόρτισης και σταθμοί ανεφοδιασμού εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο, θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την ΕΕ”, δήλωσε ο Αντρέας Κάρλσον, υπουργός υποδομών και στέγασης της Σουηδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Reuters.

Σχολιάζοντας περαιτέρω αυτό που αποκάλεσε “προσωρινή πολιτική συμφωνία” μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κάρλσον πρόσθεσε: “Οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον λόγο να αισθάνονται άγχος για την εύρεση σταθμών φόρτισης και ανεφοδιασμού στο ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο ή το όχημα με κυψέλες καυσίμου“.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στόχος της Ένωσης ήταν να καταστήσει διαθέσιμη μεγαλύτερη ικανότητα επαναφόρτισης στους δρόμους στις αστικές περιοχές καθώς και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ πρόκειται να δώσουν την τελική έγκριση αργότερα την Τρίτη για τον τερματισμό των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που εκπέμπουν CO2 το 2035, αφού η Γερμανία απέσπασε μια εξαίρεση για αυτοκίνητα που λειτουργούν με ηλεκτρισμό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα