Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για περισσότερους σταθμούς ηλεκτρικών οχημάτων και εναλλακτικών καυσίμων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για περισσότερους σταθμούς ηλεκτρικών οχημάτων και εναλλακτικών καυσίμων

Σε προκαταρκτική συμφωνία για περαιτέρω ανάπτυξη περισσότερων σταθμών φόρτισης για οχήματα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια αλλά και με εναλλακτικά καύσιμα κατέληξε το πρωί της Τρίτης η Ε.Ε.

Αυτοκίνητα

Γερμανία: Σχημάτισε συμμαχία εντός της ΕΕ κατά της κατάργησης των μηχανών εσωτερικής καύσης

Συμμαχία με την Ιταλία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης σύναψε η Γερμανία κατά της κατάργησης των μηχανών εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα από το 2035. Η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία "χρειάζεται επειγόντως αλλαγές" τονίζουν οι Γερμανοί.

Σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Εύκολη αναζήτηση σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα με τη νέα εφαρμογή "Recharge"

Εύκολη αναζήτηση σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα με τη νέα εφαρμογή "Recharge". Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητών συσκευών για την Ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας.

Σημεία φόρτισης οχημάτων. Φωτο αρχείου.

Ηλεκτροκίνηση: Ανύπαρκτα τα σημεία φόρτισης οχημάτων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 6 χωρών της ΕΕ που δεν έχουν ούτε ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος ανά 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Ηλεκτροκίνηση: 17χρονος σχεδίασε κινητήρα που μπορεί να φέρει "επανάσταση"

Ηλεκτροκίνηση: 17χρονος σχεδίασε κινητήρα που μπορεί να φέρει "επανάσταση"

Με έναν τύπο κινητήρα που χρησιμοποιείται σε ανεμιστήρες, η έρευνα του Robert Sansone θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μία πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που δεν απαιτούν μαγνήτες σπάνιων γαιών.

Κινούμαι ηλεκτρικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Κινούμαι ηλεκτρικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Το ποσοστό επιδότησης του "Κινούμαι ηλεκτρικά" για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τα φυσικά πρόσωπα είναι 30% επί της λιανικής τιμής προ φόρω. Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για το πρόγραμμα.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πώς θα πάρουν οι πολίτες ευκολότερα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και... πού θα το φορτίζουν

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το 2021 ταξινομήθηκαν 6.967 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν το 2019 είχαν ταξινομηθεί μόλις 480 και το ποσοστό αγοράς, από το 0,4% του 2019 εκτινάχθηκε στο 6,9%.

Πορεία για τη κλιματική κρίση

Για το κλίμα ρε γμτ! 2022, η χρονιά που τα λόγια πρέπει να γίνουν έργα

Ο Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για τις ευκαιρίες για το κλίμα που έχουμε μπροστά μας και τα περιθώρια που στενεύουν επικίνδυνα.

Το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης είναι πλέον πραγματικότητα - Ο ταχυφορτιστής που αλλάζει τα πάντα

Το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης είναι πλέον πραγματικότητα - Ο ταχυφορτιστής που αλλάζει τα πάντα

Γνωρίστε το Ιncharge, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, με προηγμένους φορτιστές σε κεντρικά σημεία μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών της χώρας.

Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Υπ. Περιβάλλοντος: Για πρώτη φορά 13 αιτήσεις για "πράσινα ταξί"

Αισιόδοξα είναι μηνύματα για ηλεκτρικά οχήματα στη χώρα, σύμφωνα με την γενική γραμματέα Ενέργειας του Υπ. Περιβάλλοντος, αφού για πρώτη φορά έχουν κατατεθεί 13 αιτήσεις για ηλεκτροκίνητα ταξί.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 10 χώρες της ΕΕ δεν έχουν ούτε έναν φορτιστή στα 100 χλμ.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 10 χώρες της ΕΕ δεν έχουν ούτε έναν φορτιστή στα 100 χλμ.

18 κράτη μέλη της ΕΕ διαθέτουν κάτω από 5 σημεία φόρτισης ανά 100 χλμ δρόμου, με μόλις τέσσερα να διαθέτουν περισσότερους από 10 φορτιστές για αυτήν την απόσταση. Η Ελλάδα στις χώρες με τις λιγότερες υποδομές.

Αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο μπροστά από τη Βουλή

Καραμανλής: "Μέσα στο 2022 τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα"

"Πάμε στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης", είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από το αμαξοστάσιο του Ρουφ, σημειώνοντας πως σε λίγους μήνες θα δούμε στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Αστυπάλαια: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen

Αστυπάλαια: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen

Κατά την επίσκεψή του στην Αστυπάλαια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen, ο οποίος σκοπεύει να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα πρότυπο νησί ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας.

Μόνο η αυξημένη ζήτηση τεχνολογίας θα σπρώξει και την εγχώρια προσφορά έρευνας

Μόνο η αυξημένη ζήτηση τεχνολογίας θα σπρώξει και την εγχώρια προσφορά έρευνας

Παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία για εγχώρια παραγωγή της τεχνολογίας ώστε να διασφαλιστεί  η παρακολούθηση της λειτουργίας της. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Φωτό αρχείου: Ελληνικά Πετρέλαια

Vision 2020-2025: Ολική αναδιάρθρωση του Ομίλου ΕΛΠΕ με επενδύσεις 4 δισ.

Ενεργειακός και εταιρικός μετασχηματισμός για τον ελληνικό πετρελαϊκό γίγαντα με έμφαση στις καθαρές μορφές ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση, την παραγωγή υδρογόνου αλλά και σοβαρές πρωτοβουλίες για εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής δραστηριότητας υγρών καυσίμων.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Λίφτινγκ στα καταστήματα της ΔΕΗ και γκάζι στην ηλεκτροκίνηση

Η εταιρία προχωρά πιλοτικά σε πλήρη αναμόρφωση δύο μεγάλων σημείων εξυπηρέτησης των πελατών της στο Μαρούσι και την Καλλιθέα. Προχωρά και στην μαζική τοποθέτηση 160 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Ο Γενικός Διευθυντής ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για το σχέδιο ανάκαμψης που "θρέφει το πελατειακό κράτος" και αρνείται να αλλάξει "το εξαιρετικά προβληματικό παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο".

Ανεμογεννήτριες στη θάλασσα

Μην τα κάνουμε θάλασσα…

Το σχέδιο για το ΤΑΑ, έχει μια πολύ σοβαρή έλλειψη. Δεν περιλαμβάνει ούτε μια λέξη για συμπαραγωγή, για εθνική παραγωγή και για συνέργειες με άλλους τομείς.