news 24/7

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Νέες επιχειρηματικές μάχες στην ενέργεια, αλλά και δύσκολους γρίφους, φέρνει το 2021

Οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, ενώ και ξένοι παίκτες βλέπουν προσεκτικά την ελληνική ενεργειακή αγορά τη στιγμή που ανοίγουν νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

Ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα στον ενεργειακό τομέα τη χρονιά που φεύγει

Ο τομέας, όπως απεδείχθη και κατά την 10χρονη οικονομική κρίση, έχει μεγάλες αντοχές και ισχυρότατη δυναμική. Αυτό του επέτρεψε, παρά τα προβλήματα, να σταθεί όρθιος και κατά τον κρίσιμο απερχόμενο χρόνο.

Ηλεκτρικό όχημα (φωτογραφία αρχείου)

Μια ελληνική start-up στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω καινοτόμου και εύχρηστου λογισμικού

Η Joule αναπτύσσει ένα δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας ήδη τοποθετήσει τους πρώτους σταθμούς της σε Σαντορίνη, Μαρούσι και άλλες περιοχές.

Φωτοβολταϊκά πάνελ

Διαμαρτυρίες από μεγάλους επενδυτές φωτοβολταϊκών για τα νέα μέτρα του ΥΠΕΝ

Με τροπολογία που έρχεται σήμερα στη Βουλή στο υπό συζήτηση χωροταξικό νομοσχέδιο μπαίνουν περιορισμοί ακόμα και για τα υπό εξέταση επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ που διεκδικούν το χαρακτηρισμό των "στρατηγικών επενδύσεων".

Εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

Με προίκα τον "θησαυρό" του νικελίου και του κοβαλτίου βγαίνει προς πώληση η ΛΑΡΚΟ

Η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης κάνει πολύτιμο το νικέλιο που παράγει η ελληνική μεταλλευτική επιχείρηση και το κοβάλτιο που μπορεί να παραχθεί. Απαιτούνται όμως μεγάλες επενδύσεις.

Λιγνιτικές μονάδες Μεγαλούπολης

Έκθεση Πισσαρίδη: Μεταρρυθμίσεις "αλα τρόικα" στον τομέα της ενέργειας

Η ενίσχυση του ανταγωνισμού, ο έλεγχος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και η διασφάλιση χαμηλών τιμολογίων ρεύματος για τις ενεργοβόρους βιομηχανίες αποτελούν βασικούς πυλώνες της έκθεσης Πισσαρίδη.

Αιολικό πάρκο

Έκτακτη εισφορά 6% στο τζίρο αιολικών και φωτοβολταϊκών για να κλείσουν οι "τρύπες"

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παίρνει μια σειρά μέτρων για να μειωθούν τα ελλείμματα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων επιβολή έκτακτης εισφοράς και ειδικής χρέωσης στους προμηθευτές ρεύματος, αλλά και "πράσινο τέλος" στο ντίζελ κίνησης.

Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

"Ανάρπαστα" τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ρεκόρ στα αυτοκίνητα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που συνεχίζει να δέχεται αιτήματα καταναλωτών για επιδότηση.

Συνέδριο για το φυσικό αέριο

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα projects που θα αντλήσουν κονδύλια

Σε επτά άξονες περιστρέφονται τα έργα που έχει προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ηλεκτρικά ποδήλατα.

Εντυπωσιακή εκκίνηση για την ηλεκτροκίνηση - Περιζήτητα τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ρυθμούς... φόρμουλα 1 είχε η ροή των αιτήσεων επιδότησης στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας της. Περίπου το 80% θέλει να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο και το 7% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση - 80% χαμηλότερο το κόστος χρήσης και συντήρησης

Τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση - 80% χαμηλότερο το κόστος χρήσης και συντήρησης

Με τις επιδοτήσεις η τελική τιμή ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου προβλέπεται να μειωθεί κατά μέσο όρο 25%, ενώ πολύ μεγαλύτερη ποσοστιαία είναι η μείωση της τιμής για τα δίτροχα.

Επαρκεί το δίκτυο ενέργειας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Επαρκεί το δίκτυο ενέργειας για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Προκειμένου να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, δύο ζητήματα πρέπει να επιλυθούν. Η ακριβή τους τιμή αφενός και η εξεύρεση επαρκών χώρων δημόσιας φόρτισης αφετέρου.

Το Nissan LEAF ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα

Το Nissan LEAF ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, αποτελεί την αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Φόρτιση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου έξω από το υπ. Περιβάλλοντος

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκτά η περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, πρόκειται για ένα leaf της Nissan, το οποίο διαθέτει αυτονομία 300 χιλιομέτρων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης.