Φωτό αρχείου: Ελληνικά Πετρέλαια

Vision 2020-2025: Ολική αναδιάρθρωση του Ομίλου ΕΛΠΕ με επενδύσεις 4 δισ.

Ενεργειακός και εταιρικός μετασχηματισμός για τον ελληνικό πετρελαϊκό γίγαντα με έμφαση στις καθαρές μορφές ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση, την παραγωγή υδρογόνου αλλά και σοβαρές πρωτοβουλίες για εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής δραστηριότητας υγρών καυσίμων.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Λίφτινγκ στα καταστήματα της ΔΕΗ και γκάζι στην ηλεκτροκίνηση

Η εταιρία προχωρά πιλοτικά σε πλήρη αναμόρφωση δύο μεγάλων σημείων εξυπηρέτησης των πελατών της στο Μαρούσι και την Καλλιθέα. Προχωρά και στην μαζική τοποθέτηση 160 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Ο Γενικός Διευθυντής ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για το σχέδιο ανάκαμψης που "θρέφει το πελατειακό κράτος" και αρνείται να αλλάξει "το εξαιρετικά προβληματικό παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο".

Ανεμογεννήτριες στη θάλασσα

Μην τα κάνουμε θάλασσα…

Το σχέδιο για το ΤΑΑ, έχει μια πολύ σοβαρή έλλειψη. Δεν περιλαμβάνει ούτε μια λέξη για συμπαραγωγή, για εθνική παραγωγή και για συνέργειες με άλλους τομείς.

Βήματα και προς την αυτόνομη οδήγηση κάνει η Ελλάδα

Ετοιμάζεται θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση

Στην Ελλάδα, η οποία θέτει ψηλά τον πήχη στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση, το οποίο θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ραγδαία αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών στην Ε.Ε

Σύμφωνα με την Ενωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), στο μίγμα των πωλήσεων αυτοκινήτων το 2020, υπάρχει αυξανόμενο μερίδιο σε ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά, επαναφορτιζόμενα.

Σιδηροδρομική γραμμή (φωτογραφία αρχείου)

Σε ράγες υλοποίησης η ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα-Βόλος

Το έργο αναβάθμισης με ETCS, σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση θα μεταμορφώσει την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο πόλεις της Θεσσαλίας. Τα τέσσερα σχήματα που το διεκδικούν.

Μητσοτάκης για ηλεκτροκίνηση: "Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά ΙΧ από ό,τι λογαριάζαμε το 2020"

Μητσοτάκης για ηλεκτροκίνηση: "Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά ΙΧ από ό,τι λογαριάζαμε το 2020"

Με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πήγε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο πρωθυπουργούς. Τι είπε για ηλεκτροκίνηση και κλιματική αλλαγή.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Νέες επιχειρηματικές μάχες στην ενέργεια, αλλά και δύσκολους γρίφους, φέρνει το 2021

Οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, ενώ και ξένοι παίκτες βλέπουν προσεκτικά την ελληνική ενεργειακή αγορά τη στιγμή που ανοίγουν νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

Ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα στον ενεργειακό τομέα τη χρονιά που φεύγει

Ο τομέας, όπως απεδείχθη και κατά την 10χρονη οικονομική κρίση, έχει μεγάλες αντοχές και ισχυρότατη δυναμική. Αυτό του επέτρεψε, παρά τα προβλήματα, να σταθεί όρθιος και κατά τον κρίσιμο απερχόμενο χρόνο.

Ηλεκτρικό όχημα (φωτογραφία αρχείου)

Μια ελληνική start-up στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω καινοτόμου και εύχρηστου λογισμικού

Η Joule αναπτύσσει ένα δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας ήδη τοποθετήσει τους πρώτους σταθμούς της σε Σαντορίνη, Μαρούσι και άλλες περιοχές.

Φωτοβολταϊκά πάνελ

Διαμαρτυρίες από μεγάλους επενδυτές φωτοβολταϊκών για τα νέα μέτρα του ΥΠΕΝ

Με τροπολογία που έρχεται σήμερα στη Βουλή στο υπό συζήτηση χωροταξικό νομοσχέδιο μπαίνουν περιορισμοί ακόμα και για τα υπό εξέταση επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ που διεκδικούν το χαρακτηρισμό των "στρατηγικών επενδύσεων".

Εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

Με προίκα τον "θησαυρό" του νικελίου και του κοβαλτίου βγαίνει προς πώληση η ΛΑΡΚΟ

Η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης κάνει πολύτιμο το νικέλιο που παράγει η ελληνική μεταλλευτική επιχείρηση και το κοβάλτιο που μπορεί να παραχθεί. Απαιτούνται όμως μεγάλες επενδύσεις.

Λιγνιτικές μονάδες Μεγαλούπολης

Έκθεση Πισσαρίδη: Μεταρρυθμίσεις "αλα τρόικα" στον τομέα της ενέργειας

Η ενίσχυση του ανταγωνισμού, ο έλεγχος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και η διασφάλιση χαμηλών τιμολογίων ρεύματος για τις ενεργοβόρους βιομηχανίες αποτελούν βασικούς πυλώνες της έκθεσης Πισσαρίδη.

Αιολικό πάρκο

Έκτακτη εισφορά 6% στο τζίρο αιολικών και φωτοβολταϊκών για να κλείσουν οι "τρύπες"

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παίρνει μια σειρά μέτρων για να μειωθούν τα ελλείμματα στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων επιβολή έκτακτης εισφοράς και ειδικής χρέωσης στους προμηθευτές ρεύματος, αλλά και "πράσινο τέλος" στο ντίζελ κίνησης.

Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

Αγγίζουν τις 8.000 οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων

"Ανάρπαστα" τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ρεκόρ στα αυτοκίνητα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που συνεχίζει να δέχεται αιτήματα καταναλωτών για επιδότηση.

Συνέδριο για το φυσικό αέριο

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα projects που θα αντλήσουν κονδύλια

Σε επτά άξονες περιστρέφονται τα έργα που έχει προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ηλεκτρικά ποδήλατα.

Εντυπωσιακή εκκίνηση για την ηλεκτροκίνηση - Περιζήτητα τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ρυθμούς... φόρμουλα 1 είχε η ροή των αιτήσεων επιδότησης στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας της. Περίπου το 80% θέλει να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο και το 7% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.