Faz: Χάκαραν Γερμανούς πολιτικούς

Faz: Χάκαραν Γερμανούς πολιτικούς
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ AP

Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι τις προηγούμενες ημέρες Γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα δέχθηκαν εκτεταμένη "κυβερνοεπίθεση".

Θύματα επίθεσης χάκερς έχουν πέσει Γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Faz.

Οι άγνωστοι χάκερς έχουν δημοσιεύσει μαζικά δεδομένα και έγγραφα πολλών Γερμανών πολιτικών και άλλων δημόσιων προσώπων στο διαδίκτυο. Ποιοι βρίσκονται πίσω από την ενέργεια αυτή είναι ακόμη εντελώς άγνωστο.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, δημοσιοποιήθηκαν από τους χάκερς στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών. Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων . Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε από μια πρώτη έρευνα.

Οι συνδέσεις με τα έγγραφα πιθανότατα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter με τη μορφή ενός είδους ημερολογίου έλευσης.

Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως “Security Researching” και “Satire & Irony” και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 ακολούθους.

Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και περιέχει ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα μη προσβάσιμο blog, γράφοντας : «Jürgen Resch (εθνικός διαχειριστής για περιβαλλοντικές ενισχύσεις)» .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα