Φελίσιτι Χάφμαν: Δήλωσε ένοχη για το σκάνδαλο με τα πανεπιστήμια της ελίτ

Η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν
Η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν AP

Η "Νοικοκυρά σε απόγνωση" είναι μία από τους περίπου 50 γονείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις εισαγωγές παιδιών εύπορων οικογενειών σε περίβλεπτα πανεπιστήμια.

Η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν δήλωσε ένοχη σήμερα στην κατηγορία ότι κατέβαλε 15.000 δολάρια ώστε να "διορθωθεί" κρυφά το γραπτό της κόρης της στις κολεγιακές εξετάσεις για να λάβει υψηλότερη βαθμολογία και να εξασφαλίσει κατ' αυτόν τον τρόπο μια θέση σε περίβλεπτο πανεπιστήμιο.

Η Χάφμαν, η πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς "Νοικοκυρές σε απόγνωση", εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστόνης και δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που της αποδίδονται. Η σταρ είναι μία από τους περίπου 50 γονείς που συμμετείχαν στην απάτη. Συνολικά, εύποροι γονείς πλήρωσαν περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ ή το Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας.

Τον Μάρτιο, ο Ουίλιαμ "Ρικ" Σίνγκερ, ένας σύμβουλος κολεγιακών εισαγωγών από την Καλιφόρνια, δήλωσε επίσης ένοχος στην κατηγορία ότι διευκόλυνε τις απάτες και βοηθούσε να δωροδοκηθούν προπονητές αθλημάτων ώστε τα παιδιά των πελατών του να εμφανίζονται ως καλοί αθλητές και να εισάγονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα χάρη στις "επιδόσεις" τους.

ADVERTISING

Μέχρι σήμερα 20 από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο έχουν δηλώσει ένοχοι. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η έρευνα συνεχίζεται. Έχουν ασκηθεί διώξεις σε 33 γονείς, συμπεριλαμβανομένης και της Χάφμαν.

Ο βοηθός εισαγγελέα Έρικ Ρόζεν είπε ότι οι αρχές θα ζητήσουν να επιβληθεί στη Χάφμαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και πρόστιμο 20.000 δολαρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μίζες σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σκάνδαλο σε Γιέιλ και Στάνφορντ

Σκάνδαλο μεγατόνων στις ΗΠΑ: Διάσημοι ηθοποιοί εμπλέκονται στην απάτη πανεπιστημίων της ελίτ

Σκάνδαλο μεγατόνων στα Πανεπιστήμια Γέηλ, Στάνφορντ και Τζορτζτάουν

SHARE:

24Media Network