Φερχόφσταντ: ”Να κάνει η Ευρώπη ένα βήμα προς την Ελλάδα”

default image

Διαβάστε τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα. Στόχος να δοθεί προοπτική στη χώρα

Την άποψη πως η Ευρώπη θα πρέπει να προσαρμόσει το Μνημόνιο το οποίο βασίζεται κυρίως στην λιτότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις.

”Οι Έλληνες επέλεξαν την Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα βήμα προς την Ελλάδα”, τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, τόνισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχισθούν και τα έσοδα που θα αποφέρουν να διοχετευθούν σε Ταμείο Ανάπτυξης, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, να βελτιωθεί η ρευστότητα της οικονομίας και να τονωθεί η ανάπτυξη.

Επιπλέον έκανε λόγο για απλοποίηση του φορολογικού συστήματος της χώρα μας, μειώνοντας τους φορολογικούς δείκτες αντί να τους αυξάνει. Επισημαίνει ακόμη ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι των Διαρθρωτικών Ταμείων και πως η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οφείλει να εντοπίσει τα κατάλληλα επενδυτικά σχέδια.

Καταλήγοντας ο Γκι Φερχόφστατ επισημαίνει:”Σήμερα, το οφείλουμε στην Ελλάδα, δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά να της δώσουμε προοπτική”. ”Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει μόνη της από την κρίση αν η ίδια η ΕΕ δεν αλλάξει. Χρειαζόμαστε επειγόντως την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος και μια αξιόπιστη δημοσιονομική ένωση”, συμπληρώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα