Φιλιππίνες: Τουλάχιστον δύο νεκροί και εκατοντάδες άστεγοι από πλημμύρες

Κακοκαιρία στις Φλιππίνες
Κακοκαιρία στις Φλιππίνες AP

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν έπειτα από το πέρασμα τρομερής κακοκαιρίας από τις Φιλιππίνες που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές της χώρας.

Τεράστια κύματα έπληξαν ένα παραθαλάσσιο χωριό στη νήσο Λάπου-Λάπου, στην επαρχία Σεμπού (κεντρικά), το βράδυ της Παρασκευής, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι 290 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ζουνάρντ Τσαν στο Facebook.

Αστυνομικοί ανακάλυψαν τις σορούς δύο ηλικιωμένων γυναικών που σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση κοντά στο Μαχαπλάγκ, στην επαρχία Λέιτε, όπως είπε η αστυνομικός Ρακέλ Χερνάρντεζ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα αγόρι, που είχε τραυματιστεί, ανασύρθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τα χαλάσματα του σπιτιού του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε η ίδια.

Σχεδόν 1500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νήσο Μιντανάο (νότια), όπου χείμαρροι λάσπης κατέκλυσαν 13 χωριά, ανέφερε το εθνικό συμβούλιο διαχείρισης καταστροφών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
SHARE:

24Media Network