Φινλανδία: 12χρονος ο δράστης των πυροβολισμών σε σχολείο – 3 τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία Markku Ulander/LEHTIKUVA/AFP

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας. Τρεις τραυματίες, συνελήφθη ο 12χρονος δράστης.

Τρία 12χρονα παιδιά τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία το πρωί της Τρίτης (2/4) από έναν 12χρονο που κρίθηκε ύποπτος και συνελήφθη, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο με 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Ο άμεσος κίνδυνος έχει παρέλθει“, δήλωσε στο Reuters η διευθύντρια του σχολείου Viertola, Sari Laasila, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω.

Η υπουργός Εσωτερικών Mari Rantanen δήλωσε στο X: “Η ημέρα ξεκίνησε με φρικτό τρόπο… Μπορώ μόνο να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή. Ο ύποπτος δράστης έχει συλληφθεί”.

Ο πρωθυπουργός Petteri Orpo δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σχολείο. “Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τους αγαπημένους τους και τους άλλους μαθητές και το προσωπικό“, δήλωσε στο X.

Προηγούμενα περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία της Φινλανδίας έχουν θέσει στο επίκεντρο της προσοχής την πολιτική της Φινλανδίας για την οπλοκατοχή.

Η Φινλανδία αυστηροποίησε τη νομοθεσία της για τα όπλα το 2010, εισάγοντας ένα τεστ καταλληλότητας για όλους τους αιτούντες άδεια οπλοφορίας. Το όριο ηλικίας για τους αιτούντες άλλαξε επίσης στα 20 έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα