Φλερτάρουν με τον πόλεμο στην Κορέα

Φλερτάρουν με τον πόλεμο στην Κορέα

Εντείνεται η κόντρα στην Κορέα. Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα παρά τις απειλές της Πονγκιάνγκ

Ενώ η Πονγκιάνγκ είχε προειδοποιήσει πως θα προέβαινε σε αντίποινα εάν υπήρχε παραβίαση της μεθορίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Νοτίου Κορέας πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.

Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, επρόκειτο για άσκηση "ρουτίνας", που να σημειωθεί αποτελεί τη δεύτερη από την έναρξη της χρονιάς.

Σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν αυτοκινούμενα πυροβόλα, κανόνια Vulcan, επιθετικά ελικόπτερα Cobra και άλλα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας οι ασκήσεις άρχισαν περίπου στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) και διήρκεσαν δύο ώρες.

Η Πιονγκγιάνγκ έκανε λόγο για "προγραμματισμένη στρατιωτική πρόκληση" και προειδοποίησε τη Νότιο Κορέα με αντίποινα, στην περίπτωση που οβίδες έπεφταν στα ύδατα που διεκδικεί η Βόρεια Κορέα.

Η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε ότι θα βομβαρδίσει τα νησιά σε περίπτωση που η Νότιος Κορέα παραβιάσει τα χωρικά ύδατά της.

Η Σεούλ ανέφερε ο βορειοκορεάτικος στρατός "δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ το μάθημα" του βομβαρδισμού της νήσου Γεονγκπιεόνγκ το Νοέμβριο του 2010, ο οποίος είχε αποβεί στο θάνατο τεσσάρων Νοτιοκορεατών.

Η επίθεση εκείνη υπήρξε "απάντηση" σε άσκηση, στη διάρκεια της οποίας είχαν πέσει, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, οβίδες στα χωρικά της ύδατα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Θα βομβαρδίσουμε νησιά"

Επεισόδιο μεταξύ Βόρειας - Νότιας Κορέας

Αδιέξοδες οι συνομιλίες

SHARE:

24Media Network