Φονική επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι

Φονική επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε καμικάζι ο οποίος οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του πάνω σε λεωφορείο της αστυνομίας στο Καράτσι

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 50 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι ο οποίος έπεσε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά πάνω σε λεωφορείο της αστυνομίας

Πολλοί από τους αστυνομικούς που επέβαιναν στο λεωφορείο έχουν τραυματιστεί σοβαρά κι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, δήλωσε ο δρ Σιμίν Τζαμάλι, επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο Ιατρικό Κέντρο Τζίναχ της πόλης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας Ράο Ανουάρ, δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Στο λεωφορείο που δέχτηκε την επίθεση επέβαιναν τουλάχιστον 50 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων.

Η επίθεση ακολουθεί άλλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη και πριν από δύο μέρες στη βόρεια πόλη Πεσαουάρ από τις οποίες σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.

Για καμία από τις επιθέσεις δεν ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν.

Τα κρούσματα βίας συμπίπτουν με τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και εκπροσώπων των Ταλιμπάν με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης βίας στο Πακιστάν. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να απέχουν από την πραγματοποίηση μεγάλων επιθέσεων μέχρι την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network