Φονική επίθεση πύθωνα: Από ασφυξία ο θάνατος των δύο αγοριών στον Καναδά

default image

Από ασφυξία πέθαναν τα δυο αγόρια στον Καναδά που δέχτηκαν τη φονική επίθεση ενός πύθωνα

Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι τα δύο αγόρια στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά, που προφανώς δέχτηκαν τη φονική επίθεση ενός πύθωνα τεσσάρων μέτρων, πέθαναν από ασφυξία, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη.

Τα δύο παιδιά ο Νώε και ο Κόνορ Μπαρθ, ηλικίας 4 και 6 ετών, βρέθηκαν νεκρά νωρίς τη Δευτέρα, καθώς το φίδι, ένας αφρικανικός πύθωνας βάρους 45 κιλών, δραπέτευσε από την περιφραγμένη τζαμαρία του, σύρθηκε μέσα από τον αγωγό εξαερισμού και βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο των αγοριών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα και ο θείος των δυο παιδιών, μπορεί πιθανώς να εξηγηθεί αυτή η απίστευτη τραγωδία. Τα μικρά αγόρια είχαν πάθος για τη φύση και τα ζώα. Η μητέρα τους είπε ότι την τελευταία ημέρα τους, έπαιζαν σε αγρόκτημα με τα λάμα και τις κατσίκες.

Τα παιδιά πιθανώς μετέφεραν τη μυρωδιά των δύο ζώων, που για τους πύθωνες είναι θηράματα και σε συνδυασμό με την παραγωγή θερμότητας στον ύπνο τους, ξύπνησαν τις αισθήσεις του πύθωνα, όπως είπε η Μάριον Ντεσματσελιέρ, καθηγήτρια κτηνιατρικής. «Το φίδι έχει ισχυρή αίσθηση της όσφρησης και αν τα παιδιά είχαν ακόμα τη μυρωδιά των ζώων πάνω τους αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την επίθεση του πύθωνα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σε γενικές γραμμές, ο πύθωνας «σκοτώνει για να φάει» και μυρίζει το θήραμα. «Ένα φίδι δεν μπορεί να δει πολύ καλά τη νύχτα» αλλά τα παιδιά απελευθέρωσαν θερμότητα, μετέφεραν τη μυρωδιά των κατσικιών και έγιναν λεία για τον πύθωνα είπε η ειδική επιστήμονας.

Ο θάνατος των δύο παιδιών κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα στον Καναδά και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη νομιμότητα της διατήρησης εξωτικών κατοικίδιων ζώων σε ιδιωτικές κατοικίες. Και αυτό γιατί ο πύθωνας ήταν κατοικίδιο του σπιτιού όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά και σε κάποια στιγμή κατάφερε να αποδράσει από το γυάλινο κλουβί του. Η τοπική κυβέρνηση στο Νέο Μπρούγουικ ανέφερε ότι είδη όπως ο αφρικανικός πύθωνας, δεν μπορούν να βρίσκονται εντός της επαρχίας χωρίς άδεια, η οποία θα χορηγείται μόνο για ένα διαπιστευμένο ζωολογικό κήπο, και όχι για ιδιώτες.

Αυτή η τραγωδία φανέρωσε το λαβύρινθο των κανονισμών σχετικά με τη διατήρηση στα σπίτια άγριων ζώων στον Καναδά. Η εισαγωγή των άγριων ζώων, όπως τα φίδια και οι αλιγάτορες στο σαλόνι ή στον κήπο δεν απαγορεύεται στον Καναδά όπου ένας ταξιδιώτης μπορεί να εισέλθει στη χώρα με το κατοικίδιο του χωρίς περιορισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα