Φονικός καύσωνας στην Ινδία με εκατοντάδες νεκρούς

default image

Το κύμα καύσωνα στην Ινδία έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 800 ανθρώπους, ενώ δεν αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας πριν περάσουν αρκετές ημέρες

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ινδία έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ακραία φαινόμενα θα υποχωρήσουν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των φτωχότερων πολιτών, που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Τα νοσοκομεία των κρατιδίων στη νότια Ινδία, που έχει πληγεί περισσότερο, βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν φροντίδα στα θύματα του καύσωνα και οι αρχές συνέστησαν σήμερα στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας εξέπεμψε «κόκκινο συναγερμό» για σήμερα και αύριο σε πολλά κρατίδια καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

«Δεν προβλέπουμε καμία ανάπαυλα σε αυτό το κύμα καύσωνα για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ιδίως οι φτωχότεροι πολίτες, χάνουν την ζωή τους κάθε καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι έρχονται αντιμέτωποι με εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές (νότια), το οποίο έχει πληγεί περισσότερο, 551 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε διάστημα 7 ημερών καθώς η θερμοκρασία εκτοξεύθηκε ως και στους 47 βαθμούς Κελσίου.

«Η κυβέρνηση του κρατιδίου προβάλλει ενημερωτικά προγράμματα στα τηλεοπτικά δίκτυα και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και συστήνει στους πολίτες να μη βγαίνουν στο δρόμο χωρίς να φοράνε καπέλο και να πίνουν νερό» είπε ο Τούλσι Ράνι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου.

«Ζητήσαμε επίσης από μη κυβερνητικές οργανώσεις και κρατικές υπηρεσίες να ανοίξουν κέντρα υποδοχής όπου θα προσφέρεται νερό με στόχο όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτό» προσέθεσε ο ίδιος.

Οι δρόμοι του Χαϊντεραμπάντ, της πρωτεύουσας του κρατιδίου, είναι έρημοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το κύμα καύσωνα σαρώνει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Στο Νέο Δελχί μάλιστα τμήματα της ασφάλτου στους δρόμους έχουν λιώσει στην κυριολεξία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα