Φωτογραφίες: Άρχισαν οι εκδηλώσεις της 70ής επετείου της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία

default image

Αρχηγοί κρατών και εκατοντάδες βετεράνοι συμμετέχουν στις σημερινές εκδηλώσεις στη Νορμανδία, κορύφωση των οποίων θα είναι η αναπαράσταση της Απόβασης στο Σουόρντ Μπιτς (Sword Beach) στο Ουίστρχαμ της Νορμανδίας (Pics)

Οι μεγάλοι του κόσμου συναντώνται σήμερα στις παραλίες της Νορμανδίας για να τιμήσουν τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην Απόβαση πριν από 70 χρόνια στη Νορμανδία και τους αμάχους που έπεσαν θύματα κατά τις μάχες που ακολούθησαν.

Περί τους 1.800 βετεράνοι της συμμαχικής επιχείρησης στις παραλίες Ομαχα Μπιτς και Γιούτα Μπιτς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από είκοσι χώρες, ανάμεσά τους ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντέιβιντ Κάμερον, η Αγγελα Μέρκελ, με προεξέχοντα τον Φρανσουά Ολάντ, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

 

Απομονωμένος εδώ και δύο μήνες από τη διεθνή σκηνή μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει τη μεγάλη του επιστροφή και οι κινήσεις του θα παρακολουθούνται στενά από τους παρατηρητές. Θα μιλήσει με τον Μπαράκ Ομπάμα, θα σφίξει το χέρι του νεοεκλεγέντα προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο; Αφού συναντήθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συναντηθεί σήμερα πριν από το μεσημέρι με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ στη Ντοβίλ.

Μετά την εκδήλωση στο μνημείο της Καν, ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στο αμερικανικό νεκροταφείο της Κολβίλ-σιρ-Μερ, όπου έχουν ταφεί 10.000 αμερικανοί στρατιώτες.

 
 
 

Έπειτα από γεύμα στο Σατό ντε Μπενουβίλ, σύμβολο της αντίστασης, οι προσκεκλημένοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν στο Σουόρντ Μπιτς, όπου θα γίνει αναπαράσταση της Απόβασης παρουσία εκατοντάδων βετεράνων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα