Φουκουσίμα: Η έκθεση έδειξε λάθος στο θερμόμετρο

Φουκουσίμα: Η έκθεση έδειξε λάθος στο θερμόμετρο

Η Tepco με επίσημη έκθεσή της επιβεβαιώνει την βλάβη του θερμομέτρου στον αντιδραστήρα Νο2

Η Tepco παρέδωσε έκθεση στις αρχές της χώρας στην οποία επισημαίνει ότι δεν έχει αυξηθεί η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα Νο 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και πως τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ήταν λανθασμένα εξαιτίας βλάβης ενός θερμομέτρου.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έδειξε το συγκεκριμένο θερμόμετρο, σημειώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου ανησυχητική αύξηση της θερμοκρασίας-πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου-με αποτέλεσμα η Tepco να αυξήσει την ποσότητα νερού που εκτοξεύεται στον αντιδραστήρα.

Η θερμοκρασία ανέβηκε περισσότερο στις 11 Φεβρουαρίου, και η Tepco αύξησε ακόμα περισσότερο την ποσότητα του νερού και του διαλύματος βορικού οξέος που εκτοξεύονται στον αντιδραστήρα για να τον ψύχουν.

Η εταιρία άρχισε να αμφισβητεί τις ενδείξεις του θερμομέτρου, όταν άλλα εργαλεία μέτρησης της θερμοκρασίας του αντιδραστήρα παρέμεναν σταθερά στους 35 βαθμούς Κελσίου, ένδειξη ότι η διαδικασία ψυχρού τερματισμού δεν έχει διακοπεί.

"Κρίνουμε πως το θερμόμετρο έχει υποστεί βλάβη και το αποσύραμε από το σύστημα ελέγχου του αντιδραστήρα", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Tepco, η οποία στην 50σέλιδη έκθεσή της προς τις αρχές περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μέτρα που έλαβε και τα τεστ που πραγματοποίησε.

SHARE:

24Media Network