Φρίκη στον Λίβανο: Νεκρό 6χρονο κορίτσι μετά από βιασμό – Στο επίκεντρο των ερευνών οι γονείς

Φρίκη στον Λίβανο: Νεκρό 6χρονο κορίτσι μετά από βιασμό – Στο επίκεντρο των ερευνών οι γονείς
Καθημερινότητα στο Λίβανο AP Photo/Mohammed Zaatari

Τον αποτρόπαιο θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού αποκάλυψαν μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου. Ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι το παιδί πέθανε μετά από σεξουαλική επίθεση ενώ οι γονείς ανταλλάσσουν μηνύσεις μεταξύ τους.

Οργή έχει προκαλέσει στον Λίβανο η είδηση του θανάτου ενός εξάχρονου κοριτσιού μετά από βιασμό, στην πόλη Ακκάρ στα βόρεια της χώρας.

Η λιβανέζικη εφημερίδα “An-Nahar” ανέφερε ότι το 6χρονο κορίτσι, Λιν Ταλίμπ, πέθανε το Σάββατο (1/7), οκτώ ημέρες αφότου ζούσε με τη μητέρα της στο σπίτι των παππούδων της στην πόλη Minieh, στο βόρειο Λίβανο, μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Δύο ξεχωριστές ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα μετέφερε το παιδί της στο νοσοκομείο Minieh με υψηλό πυρετό και οι γιατροί ζήτησαν την άμεση εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Η μητέρα, σε αντίθεση με όσα της είπαν οι γιατροί, επέστρεψε με το παιδί στο σπίτι, και την επόμενη μέρα άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι των παππούδων της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εφημερίδα ανέφερε ότι το κορίτσι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση. Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε επίσης μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη.

Ενώ η οικογένεια του πατέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας της, οι γονείς βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου για να εξακριβωθούν τα αίτια, σημειώνοντας ότι “η Εισαγγελία του Βορρά έστειλε δύο ιατροδικαστές να κάνουν ιατρική εξέταση και να συντάξουν έκθεση αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στο θάνατό της”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα