Σκωτία: Ποινή φυλάκισης σε άντρα που εκπαίδευε τα σκυλιά του να σκοτώνουν γάτες

Σκωτία: Ποινή φυλάκισης σε άντρα που εκπαίδευε τα σκυλιά του να σκοτώνουν γάτες
O Mark Cuthbert Twitter

Ο 42χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αγόραζε διαδικτυακά γάτες, τις οποίες έδινε ως τροφή στα τρία σκυλιά του. Στο κινητό του βρέθηκαν φριχτά βίντεο.

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αγόραζε από το διαδίκτυο γάτες για να βάζει τα σκυλιά του να τις σκοτώνουν.

Οι σκωτσέζοι επιθεωρητές της SPCA που έψαξαν στο σπίτι του Mark Cuthbert στο Ayrshire στη Σκωτία βρήκαν φωτογραφίες και βίντεο με νεκρές γάτες, ασβούς και αλεπούδες.

Ο Mark αγόραζε γάτες από πωλητές στο διαδίκτυο που τις έδιναν με σκοπό να σωθούν. Εξοπλισμός που του μαρτυρά πως τα σκυλιά του συμμετείχαν σε κυνομαχίες, βρέθηκε ακόμα στο σπίτι του.

Ο 42χρονος Cuthbert καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών αφού ομολόγησε την ενοχή του. Συγκεκριμένα παραδέχτηκε πως είχε τρία σκυλιά για κυνομαχίες και πως προμηθευόταν ζωντανές γάτες που τις χρησιμοποιούσε για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του στη μάχη. Πέραν της ποινής για φυλάκιση του απαγορεύτηκε η κατοχή ζώων για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Στο σπίτι του 42χρονου βρέθηκαν τρία σκυλιά ράτσας Patterdale Terriers,ε κ των οποίων το ένα ήταν κουτάβι. Το ένα από τα ενήλικα σκυλιά ήταν τόσο επιθετικό που έπρεπε να του γίνει ευθανασία. Ακόμη το κινητό τηλέφωνο του Mark κατασχέθηκε και βρέθηκαν εικόνες και βίντεο που έδειχναν τα σκυλιά του να σκοτώνουν γάτες και έναν αρουραίο. Ταυτόχρονα υπήρχαν εικόνες των σκύλων του με νεκρούς ασβούς και αλεπούδες.

Όσοι είδαν τα βίντεο και κατέθεσαν στη δίκη, υπογράμμισαν πως τα βίντεο ήταν φρικιαστικά και πως τα ζώα είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα