Φυλάκιση 18 μηνών για τον χάκερ που έκλεψε τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Φυλάκιση 18 μηνών για τον χάκερ που έκλεψε τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε Αμερικανός που είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας από τις ΗΠΑ με τις κατηγορίες ότι είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες και βίντεο διασημοτήτων, αφού είχε καταφέρει να υποκλέψει τους λογαριασμούς τους.

Ο Ράιαν Κόλινς είχε δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες τον Μάιο. Ο 36χρονος άνδρας είχε καταφέρει να αποσπάσει το όνομα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης από τουλάχιστον 600 λογαριασμούς. Είχε καταφέρει επίσης να εξαπατήσει τα θύματά του -ανάμεσά τους και οι γυναίκες ηθοποιοί Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτι 'Απτον, Σκάρλετ Γιόχανσον και Κίρστεν Ντανστ- στέλνοντάς τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία υποτίθεται είχαν αποσταλεί από την Google ή την Apple.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 36χρονος αφορούν στην παράνομη απόκτηση των φωτογραφιών μεταξύ της περιόδου 2012 και 2014.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία της Πενσιλβάνια αναφέρεται ότι οι ερευνητές δεν βρήκαν οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει τον Κόλινς με τη διαρροή των φωτογραφιών ή ότι ο κατηγορούμενος ανέβασε στο Διαδίκτυο τις πληροφορίες που απέσπασε.

Ο 36χρονος είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε τουλάχιστον 50 λογαριασμούς iCloud και 72 λογαριασμούς στο Gmail. Κατά τη διάρκεια της δίκης είχε αναφερθεί ότι ο Κόλινς είχε χρησιμοποιήσει ψεύτικες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις οποίες είχε σχεδιάσει ώστε να φαίνονται ως λογαριασμοί ασφαλείας από τους παρόχους των υπηρεσιών.

SHARE:

24Media Network