Γαλλία: Γυναίκα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης, σκαρφαλώνοντας στον Πύργο του Άιφελ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι AP Photo/Pavel Golovkin

Σκαρφαλώνοντας 110 μέτρα σε μόλις 18 λεπτά, η 34χρονη Anouk Garnier έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης στον Πύργο του Άιφελ. Εντυπωσιακό βίντεο.

Η 34χρονη Anouk Garnier από τη Γαλλία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί, την Τετάρτη (10/4), καθώς σκαρφάλωσε μέχρι τον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ.

Συγκεκριμένα, σκαρφάλωσε 110 μέτρα σε 18 λεπτά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, για το οποίο μάλιστα ανταμείφθηκε με ένα χρηματικό ποσό, το οποίο αποφάσισε να δαπανήσει στην πρόληψη και την υποστήριξη του καρκίνου, όπως μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα TheGuardian.

“Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγικό”, δήλωσε η Garnier. “Αν υπήρχε ένα πράγμα για το οποίο δεν αμφέβαλλα ποτέ, αυτό ήταν ότι θα το έκανα”.

“Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στο δρόμο προς αυτό το ρεκόρ. Ο καιρός δεν ήταν πάντα σύμμαχός μου και έπρεπε να συντονίσουμε τις ατζέντες όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το μνημειώδες έργο. Αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω σε αυτό. Η ικανοποίηση και η χαρά που αντλώ από αυτό σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είναι ένα τρελό όνειρο που έγινε πραγματικότητα“, πρόσθεσε.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, Thomas Van Tonder, ο οποίος σκαρφάλωσε 90 μέτρα σε ένα σχοινί μεταξύ των πύργων Soweto στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2020. Η Δανή αθλήτρια, Ida Mathilde Steensgaard, κατείχε το γυναικείο ρεκόρ, καθώς είχε σκαρφαλώσει 26 μέτρα πάνω σε σχοινί στην Όπερα της Κοπεγχάγης, το 2022.

Η Garnier, η οποία κατέχει πλέον το διπλό ρεκόρ (και το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης και το αντίστοιχο γυναικείο ρεκόρ), ξεκίνησε να ασχολείται με το εν λόγω άθλημα το 2022, αφού κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εμποδίων για την ηλικιακή της κατηγορία και αναζητούσε μια νέα πρόκληση. Είπε ότι εμπνεύστηκε από την επιτυχία της Steensgaard.
“Είπα στον εαυτό μου: 26 μέτρα δεν είναι τόσο μακριά, ποιο μνημείο θα μπορούσα να σκαρφαλώσω;”, δήλωσε στο AFP.

Τώρα η 34χρονη Γαλλίδα σχεδιάζει να επιστρέψει στους αγώνες δρόμου με εμπόδια και αναμένεται να μεταφέρει την Ολυμπιακή δάδα στη Μασσαλία τον Μάιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα