Γαλλία: Η Ένωση Μουσουλμάνων Δημοκρατών κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 2'
Ευρωεκλογές
Ευρωεκλογές AP Photo Virginia Mayo

Την πρόθεσή της να κατέβει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ανακοίνωσε η Ένωση Μουσουλμάνων Δημοκρατών της Γαλλίας (UDMF). Οι στόχοι του συνασπισμού.

Η Ένωση Μουσουλμάνων Δημοκρατών της Γαλλίας (UDMF) -μια ομάδα Μουσουλμάνων που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερή, αντισιωνιστική και αντιιμπεριαλιστική- ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέλθει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, αντίστοιχα ψηφοδέλτια καταρτίζονται και σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία ή η Ισπανία, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συνασπισμού κομμάτων.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του συνασπισμού, του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ο ιδρυτής της UDMF Νατζίμπ Αζεργκουί, αναφερόμενος στο παλαιστινιακό ζήτημα, κάλεσε την Ευρώπη «να είναι συνεπής με τις υποσχέσεις της για ειρήνη στην ήπειρο και στον κόσμο» και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ, πρέπει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον του προκειμένου να πιέσει για μια λύση στη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με την Le Monde ο συνασπισμός ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών, η οποία παραμένει το επίσημο δόγμα των 27, αλλά, όπως τονίζει, για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται διάλογος μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

«Μπορούμε να πούμε ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά είτε καταδικάζουμε τους πάντες είτε συγκεντρώνουμε όλους γύρω από ένα τραπέζι για να πετύχουμε», είπε ο Αζεργκουί

Ερωτηθέντες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023, παράγοντες του κόμματος από την Γερμανία και την Σουηδία απάντησαν ότι τις καταδικάζουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτές οι ενέργειες προέκυψαν από εβδομήντα πέντε χρόνια καταπίεσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα