Γαλλία: Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι – Τουλάχιστον 37 τραυματίες, δύο αγνοούμενοι

Γαλλία: Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι – Τουλάχιστον 37 τραυματίες, δύο αγνοούμενοι
Έκρηξη στο Παρίσι ABDULMONAM EASSA/AFP

Από διαρροή αερίου προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού. Για 37 τραυματίες, εκ των οποίων 4 σε σοβαρή κατάσταση, κάνουν λόγο οι αρχές ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον δύο αγνοούμενοι.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/06) στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, στο κέντρο της πόλης, όπου τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η περιοχή εκκενώθηκε αμέσως και στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 230 πυροσβέστες. Περίπου μιάμιση ώρα μετά την έκρηξη, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι η φωτιά περιορίστηκε ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες κάτω από τα ερείπια για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων που αγνοούνται.

Έκρηξη στο Παρίσι Mohammed Badra/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αρχές ανακοίνωσαν τουλάχιστον 37 τραυματίες, εκ των οποίων οι 4 είναι σε σοβαρή κατάσταση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Στο σημείο μετέβη ο εισαγγελέας του Παρισιού, ο οποίος επεσήμανε ότι τα πρώτα στοιχεία “μας οδηγούν να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη ξεκίνησε από το κτίριο“. Να σημειωθεί ότι αρκετοί κάτοικοι έκαναν λόγο για έντονη μυρωδιά αερίου πριν την έκρηξη και άλλοι ανέφεραν ότι τις τελευταίες μέρες γίνονταν εργασίες στο δίκτυο.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και έχει εξαπλωθεί σε γειτονικά κτίρια” ανέφερε νωρίτερα η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, διαβεβαιώνοντας ότι “επιστρατεύονται όλα τα μέσα“.

Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος μόλις σημειώθηκε έκρηξη από διαρροή αερίου στην Place Alphonse Laveran στην περιοχή Val-de-Grâce, τα κτίρια καίγονται, μείνεται μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν” το μήνυμα του πρώτου αντιδημάρχου, Édouard Civel, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.

“Μεγάλη έκρηξη και μετά φωτιά από όλες τις πλευρές”

Υπήρξε μια μεγάλη έκρηξη και μετά φωτιά από όλες τις πλευρές“, δήλωσε στη Le Figaro μπάρμαν από παρακείμενο δρόμο που περιέγραψε τον αποκλεισμό της περιοχής για να γίνει ανεμπόδιστα η επέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι (…) ήταν αρκετά δυνατή αυτή η έκρηξη“, είπε μάρτυρας στο BFMTV.

Άκουσα μια έκρηξη, έναν θόρυβο που δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Υπήρχαν πολλά συντρίμμια στο σπίτι μου, σπασμένα τζάμια” είπε στο BFMTV γυναίκα που μένει ακριβώς απέναντι από το κτίριο που κατέρρευσε. Βγαίνοντας από το σπίτι της, είδε “ένα κτίριο, του οποίου όλο το εσωτερικό ήταν στις φλόγες“.

Μύρισα αέριο και δύο λεπτά αργότερα έγινε ένας μεγάλος σεισμός και μια μπάλα φωτιάς όρμησε στη βεράντα του κτιρίου που κατέρρευσε” είπε στη Le Figaro αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα