Γαλλία: Το 70% των γυναικών στους καταυλισμούς έχει υποστεί σεξουαλική βία

Γαλλία: Το 70% των γυναικών στους καταυλισμούς έχει υποστεί σεξουαλική βία

Εξαναγκασμός στην πορνεία, βιασμοί και ενδοοικογενειακή βία αποτελούν μέρος του ταξιδιού των γυναικών μεταναστριών, καταγγέλλει μη κυβερνητική οργάνωση

Επτά στις δέκα γυναίκες μετανάστριες που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων στη βόρεια Γαλλία έχουν πέσει θύματα βίας, κυρίως σεξουαλικής, είτε μέσα στους καταυλισμούς αυτούς, είτε στη γύρω περιοχή, κατήγγειλε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση "Γυναικολογία χωρίς σύνορα" (GSF) και ζήτησε να ιδρυθούν "κατεπειγόντως" κέντρα φιλοξενίας.

"Η βία είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς του κόσμου" και "οι πιο ευπαθείς ομάδες, που κινδυνεύουν από τη σεξουαλική βία, είναι οι γυναίκες και τα παιδιά" υπογράμμισε η GSF, η οποία δραστηριοποιείται από τον Νοέμβριο του 2015 στους καταυλισμούς της βόρειας Γαλλίας.

ADVERTISING

"Σύμφωνα με τις επιτόπιες παρατηρήσεις μας, το 70% των γυναικών έχει υποστεί βία", εξήγησε ο Ρίτσαρντ Μάτις, ο αντιπρόεδρος της GSF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

"Εξαναγκασμός στην πορνεία, βιασμοί, ενδοοικογενειακή βία αποτελούν μέρος του ταξιδιού" για τα θύματα αυτά. "Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να πληρώσουν τους διακινητές" πρόσθεσε η οργάνωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάθε διάλυση καταυλισμού εντείνει την απομόνωση των γυναικών και τις καθιστά ακόμη περισσότερο ευάλωτες, καθώς αυξάνονται ραγδαία η σεξουαλική βία και τα αιτήματα για τερματισμό της κύησης, συνεχίζει η GSF.

Ένα από τα βασικά αιτήματα της οργάνωσης είναι να ιδρυθούν τάχιστα "κέντρα φιλοξενίας για τις γυναίκες και τα παιδιά". Θα πρέπει επίσης να ξανανοίξει το κέντρο Ζιλ Φερί στο Καλαί, που είχε 400 θέσεις για γυναίκες και παιδιά και το οποίο έκλεισε όταν διαλύθηκε η "Ζούγκλα", η τεράστια παραγκούπολη των προσφύγων, τον Οκτώβριο του 2016.

Φωτογραφία: AP Images / Kamil Zihnioglu

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία: Αντίθετος ο Φιγιόν στην υποδοχή περισσότερων προσφύγων

Γαλλία: Τρεις πρόσφυγες τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής

'Φρένο' στη δωρεάν φοίτηση των μεταναστών θέλει να βάλει η Λεπέν

SHARE:

24Media Network