Γαλλία – Βίντεο ντοκουμέντο: Ο 69χρονος δράστης εισβάλλει με όπλο σε κουρείο μετά τη δολοφονική επίθεση

Γαλλία – Βίντεο ντοκουμέντο: Ο 69χρονος δράστης εισβάλλει με όπλο σε κουρείο μετά τη δολοφονική επίθεση
Ο 69χρονος δράστης της επίθεσης στη Γαλλία Twitter@gulftoday

Τη ζωή και άλλων ανθρώπων προσπάθησε να αφαιρέσει ο 69χρονος ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι. Βίντεο ντοκουμέντο τον δείχνει να μπαίνει σε κουρείο κραδαίνοντας το όπλο του.

Τόσο ήταν το μίσος του 69χρονου υπόπτου για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι που όπλισε ξανά το χέρι του άνδρα, καθώς λίγα λεπτά μετά την επίθεση και αφού αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων εισέβαλε σε κουρείο κραδαίνοντας το όπλο του και αναζητώντας τα νέα θύματά του.

Στα πλάνα από κάμερες παρακολούθησης που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ο ύποπτος να μπαίνει σε ένα κουρείο, έχοντας το όπλο στο χέρι του, προτού τον ακινητοποιήσουν οι άνδρες που βρίσκονταν στο κατάστημα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, όπως αναφέρει το gulftoday.ae, από το όπλο του έπεφταν νεκροί δύο άντρες και μία γυναίκα έξω από ένα κοινοτικό κέντρο των Κούρδων του Παρισιού, με την επίθεση να συνταράσσει την κουρδική κοινότητα και να οδηγεί σε βίαια επεισόδια μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας.

Επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους και αστυνομικούς στο Παρίσι 2022 Lewis Joly/AP Photo

Το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε και αυτό στη δημοσιότητα, καταγράφει τη στιγμή που ο 69χρονος βρίσκεται στο πάτωμα του κουρείο και έχει ακινητοποιηθεί από άτομα που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του καταστήματος, ενώ ένας εξ αυτών φεύγει τρέχοντας.

“Παθολογικό μίσος για τους ξένους”

Ο ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων μίλησε στις αστυνομικές αρχές για το “μίσος που έχει κατά των ξένων”, όπως ανέφερε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχτηκε ότι αισθάνεται “παθολογικό μίσος για τους ξένους” και τέθηκε ξανά υπό κράτηση το απόγευμα της Κυριακής (25/12) , διευκρίνισε η εισαγγελία. Η κράτησή του είχε αρθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για λόγους υγείας.

Ο 69χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε την Εμινέ Καρά, στέλεχος του Κινήματος των Κουρδισσών στη Γαλλία, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας Μιρ Περβέρ. Άλλοι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν -ο ένας σοβαρά- αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Τα πέντε από τα έξι θύματα είχαν τουρκική υπηκοότητα και ένας είχε τη γαλλική.

Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελία, από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι των γονιών του 69χρονου, όπου ζούσε και ο ίδιος, δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι συνδεόταν με κάποια εξτρεμιστική ομάδα. Φαίνεται ότι αρχικά είχε αναζητήσει θύματα σε ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε αυτό το σχέδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ύποπτος στη διάρκεια της ανάκρισης του είπε ότι η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 τού προκάλεσε “μίσος για τους ξένους, ενώ αυτό “έγινε παθολογικό στο σύνολό του”, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό.

Υποστήριξε επίσης ότι πάσχει από κατάθλιψη και έχει αυτοκτονικές τάσεις. “Αλλά πριν αυτοκτονήσω ήθελα πάντα να σκοτώσω μετανάστες, ξένους, έπειτα από εκείνη τη διάρρηξη“. Για τον λόγο αυτό πήγε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Σεν Ντενί, ένα λαϊκό προάστιο στα βόρεια του Παρισού, έχοντας μαζί του ένα αυτόματο πιστόλι Colt 45 “για να δολοφονήσει ξένους”.

Η εισαγγελέας είπε ότι τελικά εγκατέλειψε αυτήν την προσπάθεια, αφενός επειδή κυκλοφορούσε λιγοστός κόσμος και αφετέρου τα ρούχα που φορούσε θα τον δυσκόλευαν να ξαναγεμίσει το όπλο του. Επέστρεψε έτσι στο σπίτι των γονιών του και ξαναβγήκε αργότερα, για να πάει στη συνοικία όπου ήξερε ότι βρίσκεται το κουρδικό κοινοτικό κέντρο. Και εκεί άνοιξε πυρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα